Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de beste stranden om te snorkelen op Mallorca

Rate this post

Snorkelen op Mallorca is voor echte waterratten een van de beste activiteiten om te doen op het eiland. Mallorca herbergt namelijk tal van stranden, waar snorkelaars van alle niveaus hun hart kunnen ophalen.

Het eiland kenmerkt zich door meer dan 500 kilometer kustlijn, waar je meer dan 300 stranden en baaien van topklasse kunt vinden. En een aantal van deze stranden zijn geweldig om je duikbril tevoorschijn te halen vanwege de fantastische snorkelomstandigheden.

Met hun transparante en kalme water, een verscheidenheid aan zeefauna en prachtige vergezichten: dit zijn de beste plekken op Mallorca om te snorkelen!

Delta – Maioris

Snorkelen in een water vol met rotsen.

De stranden in dit gebied behoren tot de meest populaire in de baai van Palma om te snorkelen. Dit vanwege de grote verscheidenheid aan rots- en zandgebieden, met tal van vissen en zeeleven.
Daarnaast zijn er hier verschillende natuurlijke poelen ontstaan door de onregelmatige vorm van de kust.

Om bij dit snorkelgebied te komen rijd je naar Maioris, waar je je auto kunt parkeren. Vanaf hier kun je lopend via een mooi pad richting de stranden.

Cala Llamp

Ook dit is een ideale plek om te snorkelen op Mallorca, dankzij het kristalheldere water en de rotsachtige zeebodem. Cala Llamp ligt in de buurt van Port de Andratx en is heel gemakkelijk te bereiken.

Naast de goede snorkelomstandigheden biedt dit strand ook nog eens buitengewone uitzichten over het Tramuntana-gebergte. Een lust voor het oog!

Op zoek naar een georganiseerde reis naar het eiland? Ga dan met FTI naar Mallorca en start je snorkelavontuur vanuit een van de geweldige hotels waar je verblijft.  

Cala Varques

Onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen.

Aan de oostkust van Mallorca vind je een groot aantal stranden die perfect zijn om te snorkelen. Cala Varques is er één van: deze maagdelijke en geïsoleerde baai is alleen te voet te bereiken, wat het des te specialer maakt om hier te komen.

De beste snorkelplekken in deze kleine baai met wit zand liggen aan de randen, vlakbij de rotsen. Je vindt hier zelfs zeegrotten en een grote stenen boog over het water, die spectaculair is om te zien.

Cala Llombards

Dit mooie strand op Mallorca ligt verscholen tussen lage rotswanden, maar is wat makkelijker te vinden dan bovenstaande stranden. Het biedt alle mogelijke faciliteiten voor een heerlijke stranddag, inclusief parkeergelegenheid op een paar minuten lopen.

Ga je hier naartoe om te snorkelen? Dan kun je dat het beste aan de linkerkant doen. Als je vanaf daar de kust volgt kom je uit bij een andere kleine baai, een soort zee-inham met veel zeeleven. Nog iets verderop vindt je bovendien de beroemde rots van Es Pontas.

Cala Tuent

Deze geweldige snorkelplek ligt in de prachtige Sierra de Tramuntana. Vlakbij het beroemde strand van Sa Calobra, is het spectaculaire Cala Tuent een walhalla voor snorkelaars. Dit strand wordt gekenmerkt door een maagdelijke en enigszins verborgen baai, die echter heel gemakkelijk te bereiken is.

De baai met kiezelstenen heeft een rotsachtige en zanderige zeebodem; ideaal om optimaal van het snorkelen te genieten. Cala Tuent herbergt bovendien een goed restaurant, waar je een heerlijke maaltijd kunt verorberen na je onderwater avontuur.

Cala en Basset

We eindigen dit lijstjes met de beste snorkelplekken op Mallorca met een kleine baai in het westen van het eiland. Om daar te komen moet je ongeveer 30 minuten lopen vanaf het stadje Sant Elm. Dit lijkt misschien een opgave, maar in ruil daarvoor krijg je deze fascinerende snorkelplek.

Dankzij de nabijheid van het natuurreservaat Dragonera Island vind je hier een grote hoeveelheid zeefauna, vooral aan de meest oostelijke kanten van de baai. Je kunt er een grote variatie aan vissen verwachten. En zelfs af en toe een octopus!

Dit waren ze dan: onze aanbevelingen met de beste stranden op Mallorca om te snorkelen. Er zit vast iets voor te tussen. En zo niet; het eiland herbergt nog veel meer van dit soort plekken!