Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Playa Migjorn

5/5 - (1 stemmen)

Playa Migjorn is een gezellige badplaats aan de zuidkust van het eiland Formentera. Formentera ligt in het eilandengroep de Balearen die zich aan de Middellandse Zee situeren en een bekende regio van Spanje vormen. Elk jaar vinden vele toeristen van over de hele wereld hun weg hier naartoe om te genieten van een leuke en zonnige vakantie.

Toerisme

Playa Migjorn is een zeer mooi plaatsje en is in drie stukken verdeeld. Elk deel bestaat uit zogenaamde finca’s, dat zijn kleine boerderijen. Dit uniek concept wordt daarbij ook aangevuld met een lange witte zandstrand van maar liefst zeven kilometer die af en toe wordt onderbroken door rotsplateaus. Het komt er dus op neer dat de toeristen zich kunnen ontspannen aan 5 schitterende zandstranden. Bovendien staan hier ligbedden, parasols en zelfs strandtenten waardoor het extra genieten wordt op een relaxteMet een kano Playa Migjorn verkennen manier. Men heeft er diverse comfortabele accommodaties neergepoot waaronder hotels, resorts en appartementen. De natuur aan deze sfeervolle kustplaats is geweldig om te zien en wandelingen te maken. Overal snuift men de geur van de waaiende pijnbomen op en de duinen zorgen ook voor een apart effect.

Qua sport worden er uiteraard watersporten georganiseerd. In het helderblauwe water aan deze witte stranden van Playa Migjorn kan men kiezen uit de plezierige activiteiten: kano, waterfietsen, catamaran, surfen en meer.

Wie graag ook gaat winkelen tijdens zijn vakantie kan zijn hart ophalen in de sfeervolle winkeltjes en speciale souvenirs spotten voor de vrienden en familie in het thuisfront.

Klimaat

Het weer in Playa Migjorn is een typisch Middellandse Zee-klimaat. De zomers zijn warm tot heet en er valt amper neerslag. In de winter is het zacht maar op de hogere plaatsen kan het toch behoorlijk koud worden. Men geniet hier van een aanzienlijk aantal zonuren.