Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jandia

3.5/5 - (2 stemmen)

Jandia is een prachtige badplaats in de vorm van een schiereiland. Het ligt in het zuiden van Fuerteventura en men kan er de vakantieplaatsen Costa Calma en Playas de Jandia bezoeken. Deze grote kustplaats heeft prachtige zandstranden en een bruisend centrum.

BezienswaardighedenBooten in de haven van Morro Jable

Jandia biedt plaats aan verschillende bezienswaardigheden. Zo is er de haven van Morro Jable en de Pico de Zarza, het hoogste punt van het eiland Fuerteventua. Ten zuiden van Morro Jable kan men het ruigere deel van deze plaats bezoeken en natuurwandelingen maken.

Toerisme

Heel dit schiereilandje is één groot vakantieparadijs. Men vindt er schitterende gouden stranden naast talrijke restaurants en uitgaansgelegenheden.

Het eiland wordt verdeeld door één van de mooiste stranden van de wereld. Er is een vuurtoren die een scheiding vormt tussen de gewone en de naturistenstranden. Men kan lekker luieren aan de zee en genieten van de Spaanse zon. Het Matorral-strand is uitgerust met ligbedden en parasols en loopt geleidelijk af in de zeebodem zodat het ook een aantrekkelijke plek is voor gezinnen met kinderen. Het Esquinzo-strand is eveneens aantrekkelijk en men kan er naakt zonnen. Overal zijn er snackbars en cafetaria’s om een hapje en drankje te halen.

Voor liefhebbers zijn er verschillende watersportmogelijkheden zoals surfen, snorkelen, zeilen, bananariding en andere. Ook anderekoffie bereiding in een van de cafe's van Jandia sporten zijn voorhanden waaronder fitness, minigolf, paardrijden, beachvolleybal en golf blinkt uit als meest populaire, net zoals in de rest van Spanje.

Ook de hoeveelheid café’s en restaurants zijn leuk om gezellig terrasjes te doen en zich tegoed te doen aan de plaatselijke lekkernijen. Jandia is tevens bekend om de vele Duitse en Britse eetgelegenheden.

Nog plezierig om te doen, is de toeristenmarkt naast het centrum en de vele gezellige souvenirwinkels bezoeken. ‘s Avonds kan men zich amuseren in diverse bars met terras of in de discotheken en discobars.