Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puig d’en Valls

5/5 - (1 stemmen)

Puig d’en Valls hoort bij Ibiza-stad en dient als parochie en buitenwijk. De stad ligt aan de rand van de hoofdstad van Ibiza op de Balearen . Gemengd met een prachige, heuvelachtige natuur en het dichtbijgelegen bruisende Ibiza-stad is Puig d’en Valls zeer geschikt voor een veelzijdige vakantie. 

Geschiedenis en cultuur

Natuur en Klimaat

Puig d’en Valls staat vooral bekend om haar geweldige natuur en haar nabijheid met Ibiza-stad. In de buitenwijk zelf valt niet al te veel te beleven op toeristisch gebied, maar dit is te wijten aan het behoud van de prachtige natuur die uitstekend bewaard is gebleven. Puig d’en Valls ligt in een landelijke omgeving met veel groene bossen en bestaat voornamelijk uit sinaasappelbomen en akkers. Het is er wel erg sfeervol en de lokale bevolking gaat graag zitten op één van de twee pleintjes met pergola’s om van de zon en van de rust te genieten. Er zijn een aantal winkeltjes en vijvers en op een kwartier lopen is het strand waar je heerlijk bruin kan bakken en lekker kan gaan zwemmen. 

Toerisme

Maar zoals ook eerder vermeld, is Puig d’en Valls een rustige plek waar men kan verblijven en proeven van het échte Spaanse leven. Spanjaarden leven lang niet allemaal zoals in Ibiza-Stad of als in andere centras. Dus een vakantie in Puig d’en Valls is geweldig om in alle windstreken uit te kunnen om een avontuurlijke vakantie te zorgen en tegelijkertijd je wakker te laten worden in het echte Spaanse leven. Het leven van boeren, panamahoeden, tapas en sangria in overvloed. Lokale bewoners zitten liever met zijn allen in de zon en kletsen over van alles en nog wat dan dat ze meedoen aan de overvloedige drukte in de hoofdsteden. Dus word wakker in het Spanje zoals Spanjaarden die kennen, maar vier je vakantie zoals de levensgenieters dat doen.
Doordat Puig d’en Valls zo centraal ligt, kun je heel makkelijk uitstapjes maken naar omliggende badplaatsen, zoals Figueretas, Playa d’en Bossa en San Antonio.
In Ibiza-stad kan je uitgaan als de beste in al die fantastische bars en nachtclubs. Langgerekte witte stranden, heerlijk waaiende palmbomen, gezellige restaurants, leuke winkeltjes en hier en daar een haventje maken van Puig d’en Valls een topplek om jouw vakantie door te brengen, of je nou met vrienden, familie of een partner bent.

Bezienswaardigheden

Als je voor het eerst naar Ibiza gaat is het logisch dat je als eerste je vermaakt in de vele clubs van het centrum. Maar na nachtenlang dansen en flirten en top 40 muziek van wereldberoemde DJ’s mis je waarschijnlijk wel een beetje persoonlijke ruimte. Hoe goed de DJ’s ook mogen zijn, hoe geweldig je dansmoves en hoe uitermate te gek allemaal ook mag zijn- Wat lichaamsbeweging in een grotere ruimte zorgt voor de nodige afwisseling. En wat is een grotere ruimte dan de oceaan? Precies.
Zowel boven als onder water is er meer dan genoeg avontuur te zoeken. Dus niet ver in de buurt van Puig d’en Valls kom je terecht in Take Off Ibiza. Charmante personeelsleden begeleiden je naar verschillende soorten onderwater avonturen. Je kunt het je zo gek niet bedenken, maar Take Off Ibiza heeft alles om jouw een spetterende dag te bezorgen. 
In Take Off Ibiza mag je kiezen tussen verschillende programma’s die een hele dag in beslag kunnen nemen als je wilt. Ga bijvoorbeeld begeleid het hele eiland rond met de speedboot! Zit lekker onderuit, plant de zonnebril stevig op je neus en laat de wind lekker door je haar waaien. Ga met een heerlijke snelheid het eiland rond en laat het personeel je van alles en nog wat vertellen over het eiland, haar steden en natuur. Af en toe zul je ook even stoppen in geweldige druipgrotten waar Ibiza bekend om staat. De meesten staan open voor lokaal en toeristisch bezoek en sommigen zijn zelfs versierd met spookachtige lampen die wat meer spanning aan je dag toevoegt. Laat je onderdompelen in een spannende ondergrondse wereld van onaardse schoonheid. De meeste druipsteengrotten bestaan uit verschillende ondergrondse gangenstelsels met prachtige kalkgordijnen in verschillende kleuren. Je ziet er schitterende gewelven versierd met bogen van kalksteen in de meest uiteenlopende vormen en maten.
Na een tijd verder reizen zal de boot stoppen op Cala Bassa. Hier heeft iedereen een uur pauze om te zwemmen en wat te drinken. Vlakbij het strand ligt een klein souvenirwinkeltje, dus neem zeker wat kleingeld mee voor een leuk cadeautje aan iedereen thuis.
In een ander programma reis je ook om Ibiza heen. Het geeft niets als je dit al gezien hebt, want zowel het uitzicht op als vanaf Ibiza verveelt nooit. Lachen en zonnen op de speedboot met onbeperkt drankjes en een vooruitzicht op meer. Je neemt met de speedboot een stop op Cala Conta, een heerlijk afgelegen strand met een rotsachtige kustlijn en zandduinen. De grotten in Cala Conta zijn misschien wel de mooiste van het hele eiland. De geur van lang verloren piratenschatten waait je neus binnen bij het binnentreden. Op de bodem van deze grotten ligt schoon, natuurwarm water en zand. Heel spannend en ook romantisch, dus met vrienden of een partner is zo’n excursie zeker een must. 
Natuurlijk kun je bij Take Off Ibiza meer doen dan dat, op het strand kun je lekker mee gaan met de partyboot, duiken in het diepblauwe water, snorkelen, kiten, noem maar op.
Een dagje met Take Off Ibiza zorgt weer voor genoeg energie om de nachten van Ibiza-stad in te dansen.

Eten en Drinken

In Puig d’en Valls zelf heb je bijna geen restaurants of cafés, maar in de nabije omgeving kun je natuurlijk heerlijk eten en drinken in verschillende andere restaurantjes. Zoals al eerder gezegd, is Puig d’en Valls zelf geen stad voor toerisme en drukte, maar staat wel geweldig centraal gelegen om binnen korte afstand van alles op Ibiza te genieten. Stranden, badplaatsen, gastronomie, cultuur en uitgaan. Dus voor uitgebreide vreemde maaltijden moet je een stukje lopen, maar voor een gezellige, simpele maaltijd ben je in Puig d’en Valls aan het juiste adres. Spaanse tapas, Paella en sangria zijn heerlijk in deze buurt, maar ook voor Italiaanse en Franse keukens kom je overal wel goed terecht. 

Uitgaan

In Puig d’en Valls zijn er natuurlijk een paar bars te vinden. Uiteraard zijn deze er wel. Maar de meeste toeristen en lokale jeugdigen kiezen toch voor de hoofdstad als ze een avondje uit willen gaan. Ibiza-stad is slechts op acht minuten afstand van Puig d’en Valls, dus voor een nachtje dansen is de hoofdstad van het eiland de plek voor jou. Dansen in een club in de hoofdstad mag dan wel vrij prijzig zijn, maar is zeker een ervaring om nooit te vergeten