Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Talamanca

Rate this post

Als alles even te veel word in het beklemmende Ibiza-stad, moet je een back-up plan hebben om goed tot rust te komen. Of om ergens te verblijven, waarbij je snel in Ibiza-stad kan komen zonder dat het je nachtrust te erg verstoort. Verkassen is niet handig en te ver heen en weer moeten lopen evenmin. We stellen je voor aan Talamanca. 

Cultuur

Tijdens het drukke leven in Ibiza heb je altijd wat te doen en te beleven. Een vakantie van twee weken in het drukke Ibiza-stad hoor je liedjes en tracks die je nog nooit eerder heb gehoord. Charmante jongens en dames staan allemaal gezellig om je heen te dansen (of op je, als je niet oppast). De slaap is kort, de dansen lang, de drankjes heerlijk.
Op een gegeven moment heb je geen flauw idee meer wat voor dag het is. De zon zie je af en aan, zwemmen gaat gepaard of beurtelings met dansen, je hebt geen flauw idee meer hoeveel en wat voor drankjes je op hebt. Maar dat geeft niet, op zich. Je leeft immers maar een keer en als je tijdens je vakantie niet gek kan doen, wanneer dan wel?
Maar je zult het net zien; in een gevecht tussen de lichaam en geest (de lichaam dat wilt rusten en de geest die wilt dansen en zwemmen) is er maar een die wint. En de meesten zetten een tientje op het lichaam, want als je lichaam niet kan, kan jij ook niet.
Van een dagje rusten en weg van alles heeft niemand ooit spijt gehad. Een keertje koppijn is onvermijdelijk, vooral door de alcohol en de knallende muziek dat zich je oren binnendringt. Je armen en benen worden na een tijdje ook wel zwaar van het onophoudelijke dansen- En dan hebben we het nog niet eens over je stem. Zonder verbale communicatie maak je niet veel contact. Je dansmoves mogen zo hip en sexy zijn als je wilt, maar uiteindelijk ligt het toch aan wat je schreeuwt. Wat je moet schreeuwen, want het is onmogelijk boven het muziek uit te komen zonder de boel bij elkaar te brullen.
Dus. Na een paar dagen ben je even helemaal op. Schorre stem en pijnlijke ledematen.
Dan moet je gewoon even rusten. Gewoon even een dagje niksen.
Een dagje niksen kun je makkelijk doen in de kamer van je hotel, dat is geen probleem.
Maar het is nog maar de vraag of de muziek niet alsnog door de muren heen dendert.
Naar een hele andere stad gaan is ook niet altijd even handig. Dan moet je vanalles weer meenemen en je zorgen maken over hoe je erheen komt. Maar er is een gulden middenweg. Eentje die je leuk zal vinden.

Natuur en Klimaat

We heten je van harte welkom in Talamanca.
Een kwartiertje lopen van Ibiza-stad heb je het Strand van Ibiza. En het vreemde aan deze plek is dat het rustig is. Klinkt op zich niet zoParasol op het witte zandstrand met zee gek, maar wel als je denkt aan die duizenden vakantiegangers. Slechts een kwartier teruglopen naar de stad zijn die met zijn allen gek aan het doen.
Na al die drukte is het Strand van Ibiza zeker een verademing. Want zelfs in het absolute hoogseizoen vind je op het strand nog een ruime plek voor jezelf. Met een goede parasol en een heerlijke ligstoel kun je zó even een dutje doen. Of dat ene boek lezen, die je toch maar hebt meegenomen voor het geval dat.
Nou, na die benauwde drukte is een dagje in Talamanca zeker ‘Het geval dat’.
Even op het strand liggen is dus heerlijk om te rusten, of je nou hier op vakantie bent of dat je even rust zoekt, vanuit de broeiende hoofdstad.
Het water is heerlijk ondiep. Lekker om even in te waden om af te koelen. Het is ook heel helder en blauw, en samen met het strand, dat prima bijgehouden word en dus heel schoon is, geeft het geheel een erg schoon gevoel.
Het strand schittert in weerspiegeling van de zon, en steekt mooi af bij het groen en blauw omheen.
Voor een verkoelend briesje lig je op het strand van Talamanca perfect. Anders dan je zou denken, hebben ze geen hoge gebouwen in de buurt van het strand staan. Gevolg daarvan is een lekkere wind die vanaf de zee door je haren waait.

Toerisme

De zomer is Ibiza een gigantische verzameling van mensen. Er is bijna overal drukte, drank en disco. Maar na de zomer, als iedereen zo langzaamaan weer naar werk of studie moet, wordt het ineens een beetje stilletjes op het eiland en in Ibiza-stad. Maar als een van de weinige plaatsen in Ibiza is Talamanca het hele jaar open. Vergeleken met Ibiza-stad is Talamanca ‘s winters een redelijk drukke plaats. In de wintermaanden komt het uitgaansleven in Talamanca weer goed op gang.
Maar goed, in de zomer is Talamanca dus een prima getaway voor iedereen die even de rust zoekt van alles om zich heen. Deze plek kan natuurlijk sowieso als vakantiebestemming dienen, als je bijvoorbeeld wel gek ben op stranden en uitgaan maar niet op de drukte van de hele dag. Nee, Het mag vergeleken met Ibiza-stad wel een oase van rust en stilte zijn, maar als bestemming op zichzelf is het ook een hele goede om vakantie te vieren.
Talamanca heeft natuurlijk alsnog het grootste doel om mensen te laten ontspannen. Daarom zijn de meeste faciliteiten in dit resort gericht op het harmonie brengen van de lichaam en geest. Er zijn heerlijke spa’s waar je kan relaxen, en bootreizen te beleven waar je met een frisse wind op het dek kan liggen in plaats van op het strand. Hoe dan ook, op het strand of op een boot heb je een heerlijke dag om je lijf en leden te laten rusten.
Dus ga lekker onderuit, doe je zonnebril op, neem een ijskoud drankje (probeer eens alcoholvrij voor de verandering!) en lees een lekker boek tot je in slaap valt. Doe dus wel als allereerst zonnecrème op, voordat je als een gebraden worstje terug gaat. Want als je weer uitgaat is de kleur van versgerookte kreeft niet de beste kleur om flirtgedrag te bevorderen.

Bezienswaardigheden

In Talamanca kun je lekker wandelen langs de promenade langs de baai. Bij Marina Botafoch moet je lekker pauze nemen en snacken bij de bar. Je hebt ondertussen heel mooi uitzicht over de baai zelf en de indrukwekkende jachten van deze thuisbasis. Tien minuten verder staan er een paar kleine veerbootjes op je te wachten, om je mee te nemen. De boten gaan naar beiden richtingen, dus voor een leuke trip rond Santa Eulalia of in de oude haven van Ibiza-stad en de muren van Dalt Vila.Een haven vol met boten
Op vijf minuten van Talamanca ligt het het dorpje Jesús. Dit dorpje heeft een heel mooi uitzicht die je niet snel zou verwachten in de omgeving van Ibiza-stad. Er zijn nog geweldige groene velden en boomgaarden, aflopend in de heuvel van Dalt Vila. Dit dorpje is heerlijk om even te picknicken onder de zon, of om het kerkje te bezoeken. De kerk van Nostra Mare de Jesús is beschouwd als de oudste kerk op heel Ibiza. Waarschijnlijk hebben Franciscane monniken rond 1500 de kerk opgericht. De kerk van Nostra Mare de Jesús is het meest bekend door het altaarstuk, geschilderd door Rodrigo de Osona. Deze heeft 25 geschilderde panelen, met in het midden een afbeelding van Maria en kind. Omringende panelen hebben afbeeldingen van heiligen, of zijn het taferelen van de geboorte van Jezus, de Verrijzenis, de Hemelvaart en de Annunciatie. Een bezoekje brengen aan deze kerk is het zeker waard.

Eten en drinken

Dineren in Talamanca is perfect. In het centrum van Ibiza-stad is het bijna onbetaalbaar, maar hier in dit resort heb je heerlijk eten voor elk budget. Lekkere versgevangen vis uit de wateren van Ibiza, of heerlijk ander Spaans eten, of- In elk geval, gerechten van over de hele wereld worden hier heerlijk vers bereid door prima koks.
In Bar Flotante heb je een heerlijk uitgebreid ontbijt voor weinig geld. Het is een echt traditionele Spaanse bar, vlak bij het strand. Hier kun je heerlijk typisch Spaans ontbijten. Dit doen ze meestal met heerlijke zoete broodjes, toast met zoete jam of milde kaas. Als vrucht erbij eten ze lekkere zoete, citroenachtige magdalenas. En als drinken meestal thee of sterke koffie met opgeschuimde warme melk. Dus op de vroege ochtend al heb je een heerlijk, stevig ontbijt met alles erop en eraan… Maar dan met een betoverend uitzicht over het water.
Bar Flotante is tevens  een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Elk weekend komen er vele bewoners van Talamanca speciaal naar deze bar om hun week te bespreken. Dat is dus Spaans gezelligheid op zijn top. Dit doen ze meestal rond tien uur, dus je kunt nog redelijk uitslapen om van de gezellige gemeenschapszin mee te genieten met de lokale bevolking.

Uitgaanthree men carrying women surrounded by many people during daytime

In de vroege ochtend zie je slimme clubgangers terug lopen vanaf Ibiza-stad naar Talamanca, om lekker uit te slapen zonder last te hebben van de muziek. Van Ibiza-stad zul je geen last hebben in Talamanca. Daarom gaan veel vakantiegangers die hun slaap belangrijk vinden op zoek naar slaap in dit resort, om ‘s avonds weer optimaal en vol energie naar de clubs in het centrum te gaan. Als je zelf van Ibiza-stad vandaan komt, overdags te relaxen en ‘s nachts te dansen het beste.
Natuurlijk heb je ook wel enkele clubs in Talamanca, maar die worden lang niet zo druk bezocht en zijn daarom ook niet zo groot en luid. Toch komen veel goede DJ’s van over de hele wereld naar Talamanca om ook even de neus te laten zien en een nachtje te draaien. Dus je hebt vrijwel altijd de garantie op een goede nacht van swingend muziekje en gezelligheid. En een lekkere nachtrust als je er verblijft.
Nogmaals: Je leeft maar een keer, maar zorg altijd voor een goede balans. En de optimale balans tussen rust en roerigheid vind je in Talamanca, samen met Ibiza-stad.

Top 5 hotels

1. Hotel Victoria (Aanbevolen)
2. Hotel Ocean Drive (Aanbevolen)
3. Hotel Argus (Aanbevolen)
4. Simbad Hotel (Aanbevolen)
5. Rocamar Hotel (Aanbevolen)

Top 3 restaurants

1. Sa Punta del Talamanca (Aanbevolen door 77%)
2. La Barraca (Aanbevolen door 72%)
3. Can Bof (Aanbevolen door 70%)
Bron: www.tripadvisor.nl