Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maak kennis met Spanje

5/5 - (1 stemmen)

Als je aan vakantie denkt, komt dit beeld misschien gelijk in je naar boven: die vakantielanden met heerlijk weer, prachtige natuur en mooie accommodaties. Je denkt misschien wel aan de bekende vakantielanden zoals Frankrijk, Griekenland, Italië of Spanje.

Een trap in de kleuren van de Spaanse vlag

Een van de meest populaire vakantielanden is Spanje. Spanje staat op nummer 3 van de top 10 vakantielanden, onder Duitsland en Frankrijk. Jaarlijks gaan er miljoenen mensen op vakantie om de Spaanse cultuur, bezienswaardigheden en zon, zee en strand te ervaren. 12% van de Nederlanders gaat per jaar naar Spanje toe voor hun vakantie. Spanje trekt allerlei soorten mensen en toeristen. Zo komen er vaak jongeren in Spanje, bijvoorbeeld om te feesten. Spanje heeft namelijk veel uitgaansgelegenheden, denk maar aan het uitgaansgebied in de badplaats Lloret de Mar aan de Costa Brava, een van de meest toeristische Spaanse kustplaatsen. Daarnaast komen gezinnen graag, maar ook bijvoorbeeld ouderen die hun pensioen komen vieren. Vaak vervoeren mensen zich met vliegtuig en/of auto, maar ook steeds vaker met een camper. Sommige mensen hebben een camper gekocht, om het echte ‘vanlife’ mee te maken. Anderen kiezen voor Goboony om een camper te huren. Met een camper reizen zorgt voor de ultieme vakantiebeleving, omdat je huis en vervoersmiddel in 1 hebt, waarbij je dagelijks geniet van het reizen en meerdere bestemmingen.

De Spaanse eilanden zijn ook zeer bekend, denk maar aan Mallorca of Ibiza. Mallorca en Ibiza behoren tot de Spaanse eilandengroep: de Balearen. De Balearen zijn de meest populaire Spaanse eilanden, met als hoofdeilanden Mallorca, Ibiza, Menora en Formentera.

Op het vasteland zijn er verschillende prachtige plaatsen te bezoeken, zoals Barcelona, Madrid of bijvoorbeeld Granada. Als je in de buurt van Barcelona bent is het de moeite waard deze volgende plekken te bezoeken:

Sagrada Família en La Ramblas. Dit zijn de meest populaire plekken in Barcelona, waar jaarlijks 7 tot 8 miljoen mensen op af komen. Deze plekken zijn goed te bezoeken met een camper. De Sagrada Família (de Heilige Familie) is een grote katholieke kerk. De naam van de kerk staat voor de heilige familie van Jezus met zijn ouders Jozef en Maria. De kerk is 172,5 meter en het grootste religieuze bouwwerk ter wereld.

La Ramblas is een grote winkelstraat die door het centrum van Barcelona loopt. De straat is ruim 1200 meter. De naam ‘Ramblas’ betekent ‘rivierbedding’, omdat de straat ooit een rivierbedding was dat water vanuit de bergen naar de zee geleidde.