Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deze Spaanse stranden moet je bezocht hebben!

4.2/5 - (4 stemmen)

Iedere vakantieperiode verlaten duizenden Nederlanders ons kikkerlandje om de vrije dagen te spenderen in het prachtige Spanje. De Spaanse cultuur, heerlijke gerechten en mooie stranden hebben een grote aantrekkingskracht. Ook gezien de activiteiten zijn er genoeg mogelijkheden die gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit de aanwezige vakantieparken met volledig ingerichte chalets.

Toch is het prettig om voorafgaand aan de vakantie de leukste plekjes op een rij te zetten. Gezien de zonuren zal veel tijd doorgebracht worden op de playa. Spanje beschikt over ruim 573 stranden, geen enkel ander Europees land tipt aan deze hoeveelheid. Maar wat is de beste keuze uit al dit natuurschoon? Wij helpen je graag bij het vinden van het leukste, beste, mooiste strand.

Mooi strand met rosten in Nerja, Spanje.

Playa de Mundaka, Biskaje

Het vissersdorp Mundaka ligt gelegen aan de Baskische kust en combineert een relaxte sfeer met indrukwekkende golven. Doordat de golven ruim vijf meter hoog kunnen worden en een afstand kunnen afleggen van circa 400 meter is deze locatie een aantrekkelijke plek voor surfers. Dankzij de getijdenverschillen komen energieke watersporters hier maar al te graag, al zijn er ook stukken strand met rustig water, waar je het spektakel op afstand kunt aanschouwen.

Playa de Bolonia, Tarifa

De stranden in Andalusië zijn erg populair onder de vakantiegangers. In de regio Tarifa bevindt Playa de Bolonia zich. Afgezien van enkele rotsen zul je omringd zijn met zand en zee. Naast de strandliefhebbers is deze locatie ook geschikt voor de cultuurliefhebbers. Achter de zandduinen kun je namelijk pilaren van een oude Romeinse ruïne, opgegraven in de jaren zeventig, bewonderen. 

Playa es Trenc, Mallorca

Om het echte Caraïbische gevoel te ervaren, is een reis naar het beroemdste strand van Mallorca onmisbaar: de Playa es Trenc. Het zandstrand ligt erg afgezonderd in een indrukwekkende, natuurrijke omgeving. Bebouwing zul je hier niet snel tegenkomen; het strand is enkel omringd door zandduinen en een dennenbos. Daarbij is het strand erg kindvriendelijk door de ondiepe, rustige zee, waardoor de locatie prettig is voor gezinnen.

Playa de la Concha, San Sebastian

Playa de la Concha wordt beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld. Vanaf het halvemaanvormige strand kijk je uit op de heuvels van San Sebastian. In de baai bevindt Santa Clara zich; een opvallend rotseiland boven zeeniveau. Indien je iets meer van de cultuur wilt ervaren, kan een wandeling door San Sebastian interessant zijn. De stad beschikt over prachtige belle époque-architectuur en ontelbaar veel Michelin-restaurants waar je kunt genieten van de heerlijke, Spaanse gerechten.

Playa El Palmar, Costa de la Luz

In het zuiden ligt het strand van El Palmar. Echter is deze locatie nog erg onbekend onder de toeristen. Er zijn hier voldoende strandvilla’s en er zijn ook al veel chaletjes en stacaravans op maat gemaakt voor hun eigenaren. In Duitsland noemen ze dat Gründliche mobilheimbau. In het verleden werd het 7 kilometer lange strand ingezet als militair oefenterrein, waardoor het strand zich lange tijd niet heeft ontwikkeld. Inmiddels heerst er op het zandstrand een hippiesfeer, doordat de Spanjaarden geregeld de betreffende locatie bezoeken om tot rust te komen, te lezen, te zwemmen en te genieten van de Spaanse zon. De zee van El Palmar is, dankzij de rustige golven, erg geschikt voor beginnende surfers.