Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waar in Spanje kan je het beste wonen?

4/5 - (4 stemmen)

In Spanje heb je talloze mogelijkheden om te wonen. Ben je van plan om binnenkort een appartement kopen Spanje of een appartement te huren in Spanje? Ik heb een lijst gemaakt met de mooiste en beste plekken om een appartement te kopen of te huren.

Madrid

Lachende mensen in een bos

Een van de meest voor de hand liggende steden om te gaan wonen is Madrid. Ondanks dat t het redelijk ver van de kust ligt, zijn er genoeg redenen om eventueel te gaan wonen in Madrid. In de levendige hoofdstad van Spanje heb je ontelbare restaurants om een drankje te drinken en heerlijk culinair te eten. Naast de vele mogelijkheden om culinair te genieten zijn er ook heel veel werkmogelijkheden. Omdat Madrid een van de grootste steden is in Europa zijn er veel internationale maar ook Nederlandse bedrijven gevestigd.

Canarische eilanden

Veel mensen vergeten vaak dat de Canarische eilanden horen bij Spanje. Omdat ze vrij zuidelijk liggen is het hier lange tijd schitterend weer. Daarnaast is de natuur ook een lust voor het oog waardoor er jaarlijks veel toeristen op af komen. Mocht je houden van landschappen gevuld met vulkanen dan zijn de Canarische eilanden perfect voor jou.  Ook kan je op de Canarische eilanden meedoen aan watersporten, uitgaan of lekker zonnen in de talloze badplaatsen. Deze activiteiten kan je doen op Fuerteventura, La Palma, Lanzarote en Tenerife.

Malaga

Ben je van plan om binnenkort te vliegen naar Malaga dan heb je zeker niet de verkeerde keuze gemaakt. Malaga behoort tot een van de beste steden om te wonen in Spanje. Steeds meer en meer mensen maken de keuze om naar Malaga op vakantie te gaan en er zelfs te gaan wonen. Omdat Malaga vrij zuidelijk ligt is het er in de zomer goed warm maar zijn de winter ook nog aangename temperaturen. Omdat de zon bijna altijd schijnt, zijn de stranden in de zomer goed bezet. Een van de beste stranden is de Costa del Sol waar in de zomer veel mensen liggen.  Naast het weer heeft Malaga ook genoeg culturele aspecten om te bewonderen zoals een ruim aanbod aan architectuur en musea. Ook het stadion van de voetbalclub van Malaga is een bezoekje waard. In de avond zijn er talloze restaurants en bars waar je een drankje kan doen. Nog een voordeel van wonen in Malaga is de prijs. Het ligt hier een stuk lager dan andere Spaanse steden en Nederland waardoor het leven hier nog een stuk makkelijker is.