Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barcelona, Valencia of Madrid: waar gaat jouw stedentrip naartoe?

4.4/5 - (5 stemmen)

Het zonnige zuiden van Europa is al jaren populair als vakantiebestemming onder de Nederlanders. Voornamelijk Spanje lijkt in de smaak te vallen, waar de toeristen genieten van overheerlijke pinxos, witte stranden en hoge temperaturen, de azuurblauwe zee en watersporten. Wie echter geen zes weken zomervakantie heeft, kan ook zeker Spanje uitzoeken als vakantiebestemming. Door de grote hoeveelheid Spaanse steden is het land namelijk uitermate geschikt om een stedentrip te plannen en veel bezienswaardigheden in Spanje te bezoeken. Ga jij bijvoorbeeld naar fietsstad Madrid, ontdek jij de verrassingen van Valencia of ga jij in Barcelona de Sagrada Familia bewonderen?

Ontdek kunst en cultuur in Barcelona

De straten van Barcelona

Barcelona is de culturele hoofdstad van Spanje, die bekend staat om de vele musea, historische architectuur en bijzondere kunstwerken. De Sagrada Familia mag je dan ook uiteraard niet overslaan tijdens een stedentrip naar Barcelona, al kun je dit kunstwerk van Gaudí haast niet ontlopen. Wie na een bezoek aan de Sagrada Familia zijn of haar kunsttour door de stad wil voortzetten, doet er goed aan om te wandelen door stadspark Güell, dat gekenmerkt wordt door mozaïekenbankjes. Ook het Picassomuseum hoort op de agenda te staan tijdens je stedentrip. Verder is het aan te raden om eens een kijkje te nemen op de drukste straat van de culturele hoofdstad, genaamd de La Rambla. De gezelligheid van de straat wordt namelijk veroorzaakt door de straatmuzikanten en souvenirshops. Al met al is Barcelona dus the place to be voor iedere cultuurliefhebber en toerist met een voorliefde voor kunst en geschiedenis!

Verrassing op verrassing in Valencia

De straten vol geschiedenis in Valencia

Net als in Barcelona zul je in Valencia niet ontkomen aan kunst en cultuur, al speelt kunst wel een minder grote rol in het straatbeeld van de stad. Valencia zit desondanks vol verrassingen! Zo kun je met de fiets de stad ontdekken of naar het strand reizen, dineer je er voor een prikkie en kun je verdwalen in de Centrale Markt van Valencia. Bovendien bestaan er heel wat mogelijkheden om een nieuwe outfit te scoren in de stad, al kun je net als in andere Spaanse steden soms slechts etalages en peperdure kleding bewonderen. Wil je echter even ontkomen aan de drukte van de stad? Wandel dan richting de oude rivier Turia, waar nu een prachtig park gelegen is. Door een hevige storm is deze rivier namelijk omgeleid, waardoor er in het hart van de stad een park aangelegd kon worden. Zo val je in Valencia van de ene verrassing in de andere.

Bezoek Madrid ofwel hartje Spanje

Madrid het hartje van Spanje

Over het algemeen word je in het buitenland afgeraden om op de fiets te stappen, maar Madrid is een zeer fietsvriendelijke stad! Hierom is het zeker de moeite waard om de stad op de fiets te verkennen om een goede eerste indruk te krijgen. Naast deze tip is het voor kunstfanaten aan te raden om een soort museumkaart aan te schaffen, ook wel de Paseo del Arte Card genoemd. Hiermee kun je de bekende musea goedkoop bezoeken én hoef je niet in de lange wachtrijen te staan. Heb jij echter geen behoefte aan zo’n kaart? Sla dan niet het deel van het Koninklijk Paleis over dat gratis te bezoeken is! Verder heeft ook Madrid een prachtig stadspark, genaamd Madrid Río.