Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nederlandse stedentrip, hoofdstedenreis of strandvakantie: zó vier jij vakantie in coronatijd!

4/5 - (3 stemmen)

Een stedentrip naar Barcelona, een rondreis door Spanje of een midweek naar het zonnige zuiden: het afgelopen jaar leken zulke reizen allesbehalve mogelijk door de pandemie. Hoewel het uiteraard erg jammer is dat internationaal vakantievieren niet tot de mogelijkheden behoorde deze zomervakantie, is er meer te beleven in eigen land dan je denkt! Om die reden bieden we je in deze blog drie manieren waarop jij je vakantie in Nederland tijdens coronatijd kunt invullen. Ga jij namelijk je kennis verbreden met een Nederlandse hoofdsteden reis, geniet jij deze vakantie van het strand of kom jij liever tot rust op je hotelkamer met sauna?

Scenario 1: Nederlandse hoofdstedenreis

Amsterdamse grachten met fiets en bomen

Ken jij de provincie waarin je woonachtig bent op je duim, maar kom je eigenlijk nooit verder dan dat? Dan is het een uiterst goed idee om te gaan rondreizen door Nederland met de trein of auto! Zo kun je ervoor kiezen om iedere hoofdstad een nachtje te verblijven, waarna je weer doorreist naar de volgende hoofdstad. Wist jij namelijk dat inwoners van Maastricht heel anders praten dan mensen in Groningen en heb je wel eens mosselen gegeten in Middelburg? De Nederlandse cultuur is zeer divers, waardoor je je kennis over Nederland aanzienlijk kan verbreden door een stop te maken in iedere hoofdstad. Bovendien zal je ook nog eens veel van het landschap kunnen genieten, wanneer je met de trein bijvoorbeeld van Utrecht naar Zwolle reist.

Scenario 2: de witte stranden van Nederland

Dacht jij dat alleen Spanje witte stranden had? Met het kleine verschil dat de Noordzee niet azuurblauw is, kun je heerlijk genieten aan de Nederlandse kust! Zo is het mogelijk om met de auto naar het noorden te rijden om de overtocht te maken naar de Waddeneilanden of juist om met de trein naar het Haagse strand Schevingen te reizen. Vergeet echter je mondkapje niet mee te nemen, als je de trein in stapt! Wie echter een rustigere strandvakantie wil ervaren, kan ervoor kiezen om een strandhuis te huren in Noordwijk aan Zee, Hoek van Holland of Vlissingen. Met de wind in je haren en blote voeten in het zand zal het voelen als de ideale strandvakantie!

Scenario 3: stedentrip naar Amsterdam

Grachtenpanden aan de grachten van Amsterdam

Heb jij het idee dat een strandvakantie te rustig is voor jou, maar wil je ook niet alleen maar de drukte van de stad ervaren? Dan is een stedentrip naar Amsterdam met hotelkamer met sauna dé oplossing voor jou! Op die manier kun je een dagje shoppen met vriendinnen, waarna je heerlijk bij kunt komen in de sauna. In verband met de huidige coronamaatregelen is het echter wel aan te raden om een hotel met privé-sauna te boeken in plaats van een hotel met gezamenlijke saunaruimte. Zo ben jij verzekerd van je rustmoment tussen de drukke dagen in de stad door!