Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tennis in Spanje

4/5 - (7 stemmen)

In Spanje is men gek van sporten, iets wat je misschien niet zou verwachten met de temperaturen die in het land in de zomer gemeten worden. Het is hier in de zomer zo warm, dat er in de middag een rustperiode wordt gehouden: dit gebeurd altijd op het warmste moment van de dag. Inwoners van Spanje zoeken dan de verkoeling op om even bij te komen. De tennisbaan is echter een locatieTennisracket, schoenen en bal waar het er vaak wel verhit aan toegaat. Spanjaarden zijn één van de meest toegewijde volken als het om tennis, en sport in het algemeen, gaat. Het is niet verrassend als je kijkt welke tennissterren Spanje heeft geboden aan de wereld. Tennissers als Rafael Nadal of Juan Aguilera komen beide uit het land van de zon. De grootste steden in Spanje, zoals Barcelona, Madrid, Valencia en Sevilla beschikken allemaal over veel tenniscomplexen. Dit heeft te maken dat naast voetbal, tennis de grootste sport in Spanje is. Het land bied dan ook een aantal toernooien aan die gehouden worden, zoals het ATP-toernooi. Dit toernooi heeft plaatsgevonden in verschillende steden, waaronder Barcelona, Valencia en Zaragoza. Tijdens de Olympische Spelen wordt er uiteraard ook getennist wanneer de Spelen plaatsvinden in Spanje. Ook het WTA-toernooi kent een aantal edities die in Spanje gegeven worden of gehouden zijn. Deze WTA-toernooien zijn gehouden in Mallorca, Barcelona en Marbella.

In deze chique gedeelten van het land is tennis nog net iets meer in trek dan bij de andere delen in het land. Tennis wordt vaak nog wel als een sport beschouwd die voor rijke mensen is. De nette cultuur die er achter zit, gemixt met de etiketten die gehanteerd worden met tennis zorgen er voor dat tennis door hogere inkomens vaak eerder wordt bekeken dan voetbal. Voetbal is een sport waarbij je vies wordt, tennis is dit een heel stuk minder en daarom veel in trek.

In Spanje is het voor veel tennissers soms erg afzien om een wedstrijd te spelen. Tenniswedstrijden gaan namelijk door totdat er een winnaar is. Hierbij moet er een minimaal aantal score tussen de twee tegenstanders zitten voordat de wedstrijd beslist kan worden. Bij tennis heb je voordeel als jij aan service bent, omdat je dan af kunt slaan. Deze service wisselt om de game, dit is een aantal punten wat gespeeld wordt. Om een set te winnen, wat bestaat uit een aantal games moet je deze set met minimaal twee games verschil winnen. Omdat de service dus wisselt om de game, is het mogelijk dat een tenniswedstrijd erg lang duurt omdat de game met de service telkens wordt gewonnen door de serveerder. Wanneer je in Spanje speelt, zul je dus misschien wel een enorm lange wedstrijd in de volle zon moeten spelen: dit is niet voor iedereen weggelegd!