Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vamos a la playa!

4.9/5 - (8 stemmen)

Och Nederland och Nederland. Ons heerlijke thuislandje. In Nederland houden we wel van lekker feesten met warm weer, met een

Strand met zee op de achtergrond

drankje her en der en de goede maten aan je zijde. Het liefste doen we dat op een strand, zon op de kop natuurlijk, met verrukkelijk eten in de buurt. Dat zijn nou typisch van die dingen die een dagje relaxen het beste maken. Dat zijn helaas ook typisch van die dingen die nauwelijks te vinden zijn in Nederland. Lekker eten, maar vooral warm weer moeten we in andere, zuidelijke landen opzoeken, waar de zon hard schijnt en de culinaire specialiteiten lekker genoeg zijn om het water je in de mond te laten lopen. Maar welke landen passen er nou bij deze beschrijving? De eerste keuze van velen, en ook van mijzelf, is uiteraard Spanje. 

Een vakantie Spanje is een ongelofelijk leuke vakantie. Dat komt omdat Spanje een erg divers land is. Dat is natuurlijk ook zo omdat ze veel meer plaats hebben dan Nederland. Spanje is zelfs 12 keer groter dan Nederland. In dit grote land kan je niet alleen lekker genieten van de zon, maar ook de koude barre bergen verkennen. Je kunt kiezen om langs de grote steden te gaan en het drukke intense studentenleven mee te maken. Of ben je meer van de rustige wandelingen over het platteland, terwijl je de diepe cultuur van het niet toeristische Spanje ziet. Je kunt genieten van vele delicatessen die totaal niet bekend zijn voor nederlanders. Er wordt veel meer gewerkt met vis. Alhoewel we wel van de kibbeling en de haring houden, zijn we maar weinig bekend met de overheerlijke vissen die worden gevangen in de mediterrane zee. Spanje is een totale aanrader als je lekker met vrienden of familie op vakantie wilt. Maak je er een zuipvakantie van, of wil je juist de tedere kant van Spanje zien?

Lijkt het je leuk om op vakantie naar Spanje te gaan? Boek dan op de website een trip en geniet van je prachtige dagen daar.