Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vurige vakantie

4/5 - (3 stemmen)

Op vakantie naar Spanje? Dan denk je natuurlijk direct aan een felle zon, lekkere tapas en het strand. Dit is het typische beeld van Spanje, maar er is in het land zo veel meer te ontdekken dan alleen de zon en het strand. Het landschap van het land is op veel plekken ontzettend bijzonder. Ondanks de droogte die af en toe in het land heerst zijn er nog erg veel mooie plekjes te bezoeken met allerlei soorten planten: aan zonneschijn is geen gebrek in Spanje en dus kunnen de planten het vaak wel overleven. Althans, de planten die niet zo veel water nodig hebben, want regenen doet het in Spanje niet vaak.Een dorp gebouwd op een vulkaan met water omringt

Een leuke dagtrip is het bezoeken van een reeks vulkanen. Vulkanen, die heb je dus ook nog eens in Spanje! Er zijn verschillende trips die je kunt boeken, maar als je op zoek bent naar een informatief dagje waarbij je ook nog een kleine activiteit doet, dan is een wandeling door het natuurpark Los Valcanos iets wat je niet mag missen. Wanneer je met een gids een tocht boekt, zijn er een aantal dingen waar je jezelf aan verbind. Zo wordt je met de groep naar drie relatief jonge vulkanen geleid, waar er een beknopte uitleg over de werking er van wordt gegeven. Ook is er altijd ruimte voor vragen, en met een ervaren en kundige gids zul je er ook goed aan doen om vragen te stellen. Op deze manier zorg je er voor dat je zo veel mogelijk kennis op doet over vulkanen. De vulkanen maken deel uit van de Timanfaya-uitbarstingreeks. Deze reeks heeft plaatsgevonden in de 18e eeuw en heeft als resultaat dat de vlakte eruit ziet alsof je over de maan loopt. Deze bijzondere vertoning kun je niet overal ter wereld zien, en dus is het bezoeken het meer dan waard.

Een bijzondere activiteit is het eten in El Diablo. De gerechten die hier worden geserveerd door het personeel worden op een uitzonderlijke wijze gemaakt: onder de grond. Met behulp van de hitte die uit de kern van de aarde komt worden de gerechten bereid, dit gebeurd zo’n tien meter onder de grond, waar de oven ruim 300 graden Celsius is! De vlaktes van Los Volcanos zijn erg groot, en dus zult u ook wel een dag zoet zijn met de activiteit. Iedereen kan meedoen met deze activiteit, het grootste deel van de afstanden wordt afgelegd per jeep: het is dus geen inspannende dagbesteding.