Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom gaan zoveel mensen naar Spanje?

Rate this post

Spanje is een populair vakantieland. In 2016 was Spanje het derde land van de wereld voor de buitenlandse toeristen. In dat jaar zijn er meer dan 75 miljoen toeristen naar Spanje gekomen. Een ander deel van de toeristen zijn de Spanjaarden zelf, want die gaan ook graag naar hun eigen land op vakantie.

Vakantie om de stranden en feesten

Een van de redenen waarom er zoveel mensen naar Spanje op vakantie gaan is omdat Spanje een land is met veel kanten. Aan de ene kant zijn er mensen die naar Spanje komen om te feesten op bijvoorbeeld een eiland als Ibiza. Een andere groep toeristen gaat naar Spanje om de stranden. Zo komen er op Majorca veel ouders met jonge kinderen en gaan er jaarlijks veel oudere mensen naar Benidorm. Zo zijn de stranden van Spanje erg populair bij mensen.

Vakantie om de natuur

Naast het feesten en de stranden van Spanje gaan er ook mensen naar Spanje om de natuur. Er zijn veel mooie natuurgebieden in Spanje. Enkele bekende natuurgebieden in Spanje zijn La playa de los catedrales, Cabo de Gata, Natuurpark somiedo en Fuente Dé. Zo is Spanje ook een mooi land als je van natuurvakanties houdt. En als je graag naar een warm land op vakantie gaat.

Vakantie om de Architectuur

Verder heeft Spanje veel geschiedenis en dat is ook in de gebouwen terug te zien. Zo is in Barcelona bijvoorbeeld de bekende Sagrada Família. De Sagrada Família is een kerk die ontworpen is door Antoni Gaudi. Aan de kerk wordt al 125 jaar gebouwd en is nog steeds niet afgerond. Een van de redenen waarom de bouw zo lang duurt is omdat de bouw betaald wordt van giften. Als je van giften afhankelijk van bent duurt het langer om een groot gebouw af te krijgen. Een ander voorbeeld van de mooie architectuur is de castle of the mendoza. De castle of the mendoza is een kasteel zoals je die alleen in Spanje tegen kan komen.