Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Málaga is op Sevilla na de grootste stad van Andalusië en de op vijf na grootste stad van heel Spanje. Málaga ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Col. De stad kent een zomers mediterraan klimaat, maar heeft door de ligging aan zee geen last van extreme hitte zoals in Sevilla het geval kan zijn. Inwoners van Málaga staand bekend als ‘Malagueños’ of in de volksmond soms ‘boquerones’ (sardines).

Klimaat

Mooi huis in het zonnige Malaga

Málaga heeft zoals gezegd een zomers mediterraan of subtropisch klimaat. In augustus is de gemiddelde maximumtemperatuur hoger dan dertig graden. In januari is de gemiddelde minimumtemperatuur 7,5 graden, wat voor Europese begrippen hoog is. Het klimaat van Málaga staat bekend als mild en het heeft de afgelopen honderd jaar niet gevroren. De zomers zijn niet extreem heet voor een Spaanse stad. Dit komt door de overheersende zeebries die Levante genoemd wordt. Zo’n twee weken per jaar, niet per se achtereenvolgend, komt de temperatuur boven de veertig graden als de Terral over de stad waait.

Bezienswaardigheden

Een alcazaba is een Moors fort. In Málaga vind je het Alcazaba de Málaga, het best bewaarde alcazaba van Spanje. Het alcazaba werdHet Alcazaba de Málaga een archeologisch museum. gebouwd tijdens de Hammudidendynastie in de elfde eeuw na Christus. Het Alcazaba de Málaga huisvest een archeologisch museum. Ook vind je hier een ruïne van een Romeins theater en iets verder naar boven tref je de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro.

De naam Centre Pompidou komt je vast bekend voor als je weleens in Parijs bent geweest. In Málaga staat het Centre Pompidou Málaga wat een bijhuis is van de Parijse versie. Málaga heeft vanaf 28 maart 2015 voor minstens vijf jaar het recht om de naam en een deel van de collectie van de Parijse variant te gebruiken. Het Centre Pompidou Málaga heeft negentig vaste werken in haar collectie. Hieronder vallen werken van onder andere Francis Bacon, Georg Baselitz, Alberto Giacometti, Frida Kahlo, René Magritte en natuurlijk Pablo Picasso.

Het Museo Picasso is een museum in Málaga vlakbij het geboortehuis van Pablo Picasso. In 1997 gaven de erven van Picasso toestemming om voor vijftig jaar werken van hun voorvader tentoon te stellen. Wees dus snel voordat je in 2047 teleurgesteld voor de deur staat. Het museum huisvest zo’n tweehonderd werken, waaronder ook keramiek en sculpturen. Ook beschikt het museum over een documentatiecentrum, een auditorium en een bibliotheek.

Voor de sportliefhebbers is het Estadio La Rosaleda een leuke plek om te bezoeken. Het Estadio La Rosaleda is het thuisstadion van de voetbalclub Málaga CF, de grootste voetbalclub van Málaga. Het stadion biedt plaats aan 33.000 toeschouwers. Mocht je Málaga in de zomer bezoeken, als de voetbalcompetitie stilligt, kun je er altijd nog voor kiezen om een tour door het stadion te doen. Een gids neemt je dan aan de hand en vertelt je alles over het stadion.

Top 5 hotels in Málaga

  1. Room Mate Valeria
  2. Gran Hotel Miramar GL
  3. Barcelo Malaga
  4. Hotel Molino Lario
  5. Room Mate Larios

Top 5 restaurants in Málaga

  1. La Alacena de Francis
  2. La Barra de Zapata
  3. La Luz de Candela
  4. Restaurante Alexso
  5. Da Saveria