Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mijas

5/5 - (1 stemmen)

Mijas is een prachtig toeristisch stadje aan de Costa del Sol in Andalusië en ligt in de provincie Malaga. Het is een fraaie witte stad, pueblo blanco genaamd, vanwege de vele gelijkaardige witte gebouwen en huisjes die er staan. De smalle keienstraatjes maken mee deel uit van het traditionele karakter.

Natuur en Klimaat

In Mijas is het altijd goed weer. Zowel in de winter als in de zomer kan de stad bezocht worden zonder kou te hoeven lijden. De natuur is mooi en veelzijdig met hoge en lage delen in combinatie met groene vegetatie en het ligt zowat 5 kilometer landinwaarts en op 400 meter boven zeeniveau in het Sierra Mijas gebergte. Met zijn bergen en kustplaatsen met uitzicht over de Middellandse Zee is dit een prachtig vakantieparadijs.

Bezienswaardigheden en Toerisme

Mijas is nog een authentiek dorpje waar men met de ezeltaxi op pad kan gaan. Ook de koets is hier een populair voertuig om de stadEen lekkere eetgelegenheid in Mijas te verkennen tijdens een verrijkende tocht. Stranden zijn er te vinden in het nabijgelegen plaatsje Fuengirola om lekker te luieren en te genieten va het heldere water onder de blauwe lucht. Maar daarnaast zijn er genoeg andere attracties om te ontspannen. Bovenal zijn er veel eetgelegenheden en winkels in Mijas.
Niet enkel Spaanse maar ook Mexicaanse, Griekse en Japanse kan men hier vinden. De leuke winkeltjes zorgen voor veel stoppingplezier en een terrasje meepikken is zeker een must. Tot slot mag gezegd worden dat Mijas een golfparadijs is, net als vele andere plaatsen in deze streek en ondanks de kleinschaligheid is dit prachtige groene oord een geneugelijke verblijfplaats.