Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Montejaque

Rate this post

Montejaque is een sfeervol, gemoedelijk dorpje in de provincie Malaga in de mooie Andalusische regio. Dit mooie dorpje ligt in een bergkom tussen het imposante Ronda gebergte en valt op met zijn witte huisjes overal. Een stralende zon aan de blauwe hemel, bergen, olijfbomen en de traditionele sfeer die men er opsnuift maken van deze plek een paradijs om in weg te dromen.

Bezienswaardigheden(cultuur) en Toerisme

In Montejaque is er heel veel te doen op vlak van sport; paardrijden, mountainbiken en zo het binnenland ontdekken, watersporten, wandelen enzovoort. Er bevindt zich ook een natuurpark, het Sierra de Grazelerna, wat op zich een klein dorpje is en de tijd trotseert met prachtige beelden. Ook zijn er de grotten van La Pileta en El Gato die bezocht kunnen worden wat meteen eenMooie olijfbomen in het zonnige Montejaque unieke ervaring is. Een prachtige natuur, wilde dieren en rustgevende landschappen zijn de belangrijkste dingen die het schilderachtige dorpje te bieden heeft.
Wie graag naar het strand wilt, moet wel even 60 kilometer verder gaan maar zonder de zee is het hier ook absoluut een must go en must see plekje. Ook het mooie Ronda is niet zo ver zodat u uitstapjes kan maken naar daar en de andere gezellige gemeenten in de nabije omgeving waar ook altijd vanalles te doen en te zien valt. Men kan hier verblijven in rustieke woningen in plaats van de grote accommodaties die uitpuilen van de toeristen. De Casitas Sierra is zo een verblijfsmogelijkheid. Bezoek het Plaza Constitution en de plaatselijke markt op donderdag waar lekkere traditionele producten worden tentoongesteld. Op de Plaza staat de Parisch Kerk van Santiago El Mayor in laat-Gotische stijl statig te pronken en de geschiedenis vertelt ons dat het is gebouwd op de fundamenten van een moskee. Het is nadien herontworpen door de bekende architect Don Pedro Diaz de Palacios die ook de Kathedraal van Malaga had getekend in het begin van de 17de eeuw. Nog op de Plaza vindt men het Huis van Constitutie terug die na de oorlog opnieuw is gerestaureerd.