Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nerja

3.5/5 - (2 stemmen)

Nerja is een prachtige gemeente in het mooie Andalusië en is gesitueerd in de provincie Malaga. De stad ligt in het oosten van de Costa del Sol en beschikt over maar liefst 16 kilometer strand aan de Middellandse Zee. Met zo’n lange kuststrook is het dan ook een favoriete vakantieplek voor vele toeristen.

Natuur en Klimaat

Nerja wordt ook weleens het “Balkon van Europa” genoemd vanwege de ligging op een klif. Men vindt hier vele stranden en baaienzon,zee en strand in Nerja naast rotsformaties en inhammen. De zee is dus soms verscholen achter deze gezellige plekjes waardoor men zijn eigen intiem strandje kan hebben. Net buiten het stadje ligt de Cuevas de Nerja. Dat zijn druipsteengrotten waar verschillende archeologische schatten zijn gevonden en decennia-oude muurschilderingen.
Nerja geniet van een uitzonderlijk klimaat aan deze costa. In de winter is het er namelijk iets warmer en in de zomer iets kouder dan in de andere steden en gemeenten in deze regio. De reden hiervoor is het Sierra Almijara gebergte die in dit deel van de kuststrook bescherming biedt tegen de koude uit het noorden en tegen de warmte uit het binnenland.

Toerisme

In Nerja zijn er mooie stranden, een prachtige natuur die men kan ontdekken tijdens een wandeltocht en ook de restaurants met lekker eten brengen sfeer aan het straatbeeld. Granada en de Sierra Nevada liggen niet ver hier vandaan en ook de andere omliggende gemeenten zijn makkelijk te bereiken. Er is voor elk wat wils hier op de boulevard met de gezellige café’s en bars om een terrasje te doen of ‘s avonds uit te gaan. Er heerst een bruisend uitgaansleven.

De stranden liggen hier aan de Tropicalkust (deze naam komt vanuit de mogelijkheid om hier tropische vruchten te kweken) en is niet zo bekend bij toeristen vanwege de vele rotsen en inhammen. Doch is het water kraakhelder en het is er niet druk. Duikers hebben hier alvast een paradijs ontdekt en ook zonnebaders komen volop aan hun trekken in Nerja.