Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Pizarra is een authentieke gemeente in het mooie Andalusië en ligt meer bepaald aan de voet van de Sierra del Hacho gebergte in de provincie Malaga. De Guadalhorce rivier loopt erdoor en ook door de aangrenzende witte dorpjes zoals Alora, Jorox e.a.

Dit typisch Moorse “pueblo blanco” heeft een rijke geschiedenis waar ook veel restanten van zijn overgebleven.

Cultuur en Bezienswaardigheden

In Pizarra vindt men het lokale Municipal Museum waar verschillende historische schatten tentoongesteld worden. Het Museum van Gino Hollander is ook een bezoekje waard. Allerlei overblijfselen uit de Moorse en de Romeinse tijd kan men er terugvinden en bewonderen.
Er bevindt zich ook een Paleis in de stad die in de 19de eeuw werd gebouwd, na de Arabische periode. Vroeger, ten tijde van de Romeinen, waren er thermale baden en zwavelbaden gebouwd die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt als onderdelen van Spa’s. Nog andere monumenten die men kan bezoeken zijn onder andere de kerk van San Pedro uit de 17de eeuw en de Ermita de Nuestra Senora de la Fuensenta. Deze laatste is een 18e eeuwse oude kerk vol mozaïeken en stamt eveneens uit de Moorse periode.

ToerismeGroei van citrusvruchten in Pizarra

Pizarra ligt dicht bij Malaga en is tevens ook toeristisch. Men vindt hier overal gezellige winkeltjes, sfeervolle restaurants, leuke straatjes en supermarkten. Ook is Pizerra rijk aan fruitvelden waar men een wandeltocht doorheen kan maken. Vooral citrusvruchten groeien er in overvloed; sinaasappels, citroenen, pompelmoezen, mandarijnen en limoenen. Er zijn prachtige kustwegen door de natuur en idyllische landschappen die rust verschaffen. Men kan lekker eten in Pizarra en genieten van de uitstekende smaak van traditionele producten en gerechten.