Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Torremolinos

5/5 - (1 stemmen)

Torremolinos is een prachtige, toeristische gemeente in het mooie Andalusië en ligt in de provincie Malaga aan de Costa del Sol. Het grenst aan Benalmadena Costa, eveneens een mooie toeristische badplaats en ook Malaga ligt dichtbij.

Vroeger werd deze plaats volgebouwd met windmolens en vandaar komt ook de naam. Dit mooie vissersdorpje biedt nu jaarlijks plaats aan duizenden toeristen en er is een ruime keuze aan compleet uitgeruste accommodaties.

Bezienswaardigheden en Toerisme

Torremolinos heeft heel wat te bieden op vlak van uitstapjes en toeristische activiteiten. Met een perfecte ligging aan de Middellandse Zee en kilometerslange prachtige stranden lokt het alvast heel veel mensen om er tijdens hun vakantie te verblijven. Men kan er de verschillende wijken bezoeken waaronder het oude stadsgedeelte dat op een plateau ligt. Heel de stad loopt trapsgewijs af naar het strand en aan de andere kant van het plateau bevindt zich La Carihuela. Dat is een oude visserswijk die nu een waar toeristencentrumSala dansen in Tormolinos is. In Torremolinos moet men zeker de sfeervolle markten bezocht hebben, niet alleen om verse groenten en fruit te kopen, maar vooral om die sfeer op te snuiven. Daarnaast doen ook de restaurants het heel goed. Men kan hier rustig zitten en lekkere vis of tapas eten.
Traditionele Spaanse gerechten worden met de glimlach geserveerd in de kleine restaurantjes waar men gezellig kan tafelen. Voor feestbeesten is er een bruisende nachtleven. Tal van bars, disco’s en café’s lonken elke avond menig volk om zich er te amuseren. Er bevindt zich zelfs de grootste discotheek van Europa, namelijk de Pipers, gelegen aan de Avenida de Palma. Maar u kan ook de traditionele dansen gaan bekijken zoals de flamenco en de salsa of genieten van een avondje opera.

Kortom, veelzijdigheid troef in dit prachtige stadje met een rijke geschiedenis, uitgebreide toeristische ontspanningsmogelijkheden en een schitterende natuur en met een mediterraans klimaat. Torremolinos is dan ook een ideale bestemming voor een vakantie Spanje!