Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Torrox

4/5 - (1 stemmen)

Torrox is een prachtige, witte gemeente, gelegen in de autonome regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Het plaatsje ligt in de provincie Malaga en bestaat uit twee delen, namelijk de Torrox Costa en de Torrox Pueblo. Torrox Costa is toeristisch en leuk om te bezoeken. Bovendien heeft het samen met Nerja het beste klimaat van Europa!

Bezienswaardigheden en ToerismeWandeltocht in de bossen van Torrox

Torrox Pueblo is een gezellig dorpje waar men kan genieten van de rust en wandeltochten kan maken. Hier snuift men het échte Spaanse leven op en geniet men van prachtige uitzichten op de bergen en op de zee. Er zijn mooie architecturale monumenten in Torrox plus het Moorse Kwartier en ook wijngaarden om te bezichtigen. Hier kan men paardrijden en de wijde natuur ontdekken.
Maar het toeristische centrum is vooral aan de Torrox Costa gesitueerd. Torrox Costa is vlak en heeft een brede boulevard om op te wandelen. Er zijn al heel wat mooie accommodaties maar het stadje wordt meer en meer bekend waardoor de aanbouw van nieuwe gebouwen ook volop bezig is. Een vuurtoren, een necropolis met oude Romeinse graven en een gezellige markt zijn leuke zaken om te zien en doen in deze plaats. Men kan lekker eten in de vele restaurants en proeven van de plaatselijke lekkernijen alsook van de wereldkeuken uiteraard. Wie sportief is aangelegd, kan allerlei mogelijkheden als tennis, watersporten en andere beoefenen. Wat ook leuk is in deze streek zijn de traditionele feesten die elk jaar opnieuw uitbundig worden gevierd. Ambiance verzekerd tijden Carnaval bijvoorbeeld. Ook het Festival San Antonio en het festival van de Candelaria zijn ware spektakels. Sommige vallen in de zomer, andere voor Kerst maar feest is het elke dag in deze zonnige plek!