Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De eigen tuin en het onderhoud daarvan

Rate this post

Wanneer je gaat verhuizen zijn er verschillende aspecten waar je op let. Sommige aspecten zijn belangrijk, andere minder belangrijk en sommige dingen zijn cruciaal. Dit kan op van alles betrekking hebben. Denk aan het aantal kamers, de locatie, het energielabel en nog veel meer. Vaak is dit ook afhankelijk van de gezinssamenstelling. Als je alleen woont heb je andere eisen dan een jong gezin. En weer andere eisen dan een ouder stel. Maar een ding waar veel mensn veel waarde aan hechten is de tuin. Dat is ook begrijpelijk, je eigen stukje ‘buiten’ hebben is natuurlijk fantastisch. Daarnaast heb je de vrijheid om er van alles mee te doen wat je wilt.

 

Dit kan echter nog best een lastige kwestie zijn. Wat wil je nu eigenlijk. Wil je een plek waar de kinderen of de hond wild rond kunnen rennen en zo veel kunnen spelen als hun hartje begeert. Of wil je een plek waar je lekker kunt zitten en rust kunt vinden in de buitenlucht. Dat zijn keuzes die je vaak gemakkelijk maakt. Vaak hebben mensen al een beeld van wat ze in de tuin willen doen.

 

Maar wat je ook wilt, je zal toch wat keuzes moeten maken over de details. Neem je bijvoorbeeld stenen of wil je gras groeien? Of allebei? Indien het laatste van toepassing is, hoeveel van elk en waar? En wil je misschien ook nog planten of bloemen in de tuin. Daar moet je allemaal over nadenken. Hoe dan ook kost alles wel wat werk. Bij stenen zal je zo nu en dat toch de aanslag weg moeten halen. En bij planten moet je het goed bijhouden, anders wordt het gauw een zooitje in de tuin. Daarnaast moet je de begroeiing, zeker in de zomermaanden, regelmatig water geven. Daarvoor heb je echter ook de optie om een systeem te nemen die kan de tuin beregenen. Dan hoef je dat niet meer handmatig te doen.

Als je genoeg ruimte hebt, kun je er ook voor kiezen om een zwembad te bouwen in de tuin. Dit is voor veel mensen een droom. Maar houdt er wel rekening mee dat hier best veel bij komt kijken. Je moet bijvoorbeeld ook een zwembad filter nemen. Daarnaast kan het zwembad aan het begin niet goed gemaakt zijn, dan is het lek. Dat is natuurlijk niet handig. Dan moet al het water eruit, moet er opnieuw beton in, opnieuw verven en daarna kan er pas weer water in. Maar daarna heb je wel een zwembad, waar je oneindig veel plezier van hebt!