Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De leukste waterparken van Spanje

4.2/5 - (5 stemmen)

Twee weken aan het strand of het zwembad liggen is natuurlijk heerlijk om te doen. Als je echter iets wilt doen, maar toch relaxed wilt blijven, dan is een waterpark een uitermate geschikte activiteit. Vandaag bespreken we de twee leukste waterparken van Spanje.

Siam ParkKinderen spelen in het water

Siam Park is een waterpark in Costa Adeje, een kustgemeente in Tenerife, Canarische Eilanden. Siam Park heeft een siamees thema en beweert de meest spectaculaire waterattractie van Europa te zijn. In 2015 won het waterpark de titel ‘Travellers Choice 2015 Tripadvisor’ voor ’s werelds beste waterpark. Enkele van de attracties zijn;

  • Mai Thai River: ’s werelds langste lazy river, die ook het hoogste punt van elke lazy river heeft op 8 meter. De rivier geeft zwemmers een optie aan het einde om door te schakelen naar een lift die naar een glijbaan leidt.
  • Tower of Power: een verticale, transparante glijbaan die rijders door een gebied met haaien, paalstaartroggen en vissen stuurt.
  • The Dragon: een ProSlide Tornado met een trechter van 20 meter en een groot drakenmodel met uitzicht op de drop.
  • Wave Palace: een golfslagbad met een kunstmatig wit zandstrand. Op een hoogte van 3,3 meter zijn de golven de hoogste van elk golfslagbad in de wereld. De surfschool van het park heeft surflessen in het Wave Palace.

PortAventura CaribeGlijbanen in een waterpark

Het waterpark PortAventura Caribe is een waterpark dat grenst aan het attractiepark PortAventura. Het heeft een oppervlakte van 50.000 m2, met 16 attracties en glijbanen, evenals meer dan 8.500 m2 met water bedelt oppervlak. Het heeft een thema in het Caribisch gebied, met stranden, palmbomen en Latijns- en reggaemuziek en winkels en restaurants. Enkele van de attracties zijn;

  • Kin Khajuna: Europa’s hoogste vrije val glijbaan van 31 meter en 55 graden afdaling.
  • El Río Logo: een lazy river van maar liefst 1.500 meter.
  • Barracudas: op het hoogste punt van de toren zijn er twee glijbanen. Je kunt kiezen met welke glijbaan je gaat en concurreren met je vrienden. Het wordt gevormd door zeer gebogen bochten.
  • Ciclón Tropical: een waterglijbaan van 100 meter lang en bijna twintig meter hoog.