Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste gebergtes in Spanje

Rate this post

In Spanje zijn er tot tegenstelling met Nederland een hoop gebergtes. Voor de sportieve vakantieganger bied dit erg veel opties tot activiteiten. De bergen bieden vaak een hoop activiteiten aan: zo kun je er wandelen, mountainbiken, rodelen en in sommige delen van de gebergtes kun je ook aan canyoning doen. Deze extreme sport is een verzameling van activiteiten waarmee je telkens een stukje verder de berg af gaat. Het ene deel draait om abseilen, het andere deel om raften en weer een ander deel wordt afgelegd door een duik van een aantal meter te maken. Deze sport is ontzettend gaaf en zeker aan te raden voor mensen die houden van actie.

De gebergtes van Spanje bieden echter meer activiteiten, en zo is er voor ieder wat wils. Het warme klimaat van Spanje maakt het aantrekkelijk om de wat koelere bergen in te trekken, zeker voor toeristen uit landen met een kouder klimaat. De bergen heeft voor ieder wat wils: voor de sportievelingen zijn wandelingen aan te raden, voor mensen die liever rustig van het uitzicht genieten is een fietstocht door de bergen misschien een beter alternatief. In sommige Spaanse bergen kan zelfs op gletsjers geskied worden, wanneer het klimaat dit toe laat.

De mooiste gebergtes van Spanje op een rijtje:

1. De Spaanse Pyreneeën

De Pyreneeën is misschien wel het bekendste gebergte van Europa. Deze rotsformatie bestrijkt een groot deel van centraal Europa, en houd uiteraard geen rekening met landsgrenzen: dit gebergte loopt door Spanje, Frankrijk en Androrra. Het gebergte valt een stukje over de grens van Spanje en Frankrijk, en geeft een soort natuurlijke muur aan om de landen te scheiden.

2. Sierra NevadaBomen en bergen in Sierra Nevada

Dit gebergte bevind zich in het zuidoosten van Spanje. De naam van het gebergte betekent ‘besneeuwde bergketen’. Dit gebergte ziet er droog en dor uit, echter is er verrassend veel leven te vinden in deze rotsen. Zo zijn er veel planten en bomen die op de bergen groeien, en zijn er aan de rand van het gebergte erg mooie dorpjes te vinden. De huizen in deze dorpjes zijn gebaseerd op de stijl uit het Midden-Oosten. Deze dorpjes zijn erg mooi om te zien en door heen te struinen.

3. Sierra de Tramuntana

Dit mooie gebergte bevind zich op een eiland, namelijk Mallorca. Het normaal zo toeristische Mallorca laat met dit gebergte een totaal andere kant zien. Hier kun je genieten van de natuur, zonder het gebonk van uitgaansgelegenheden op de achtergrond.