Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het toerisme in Spanje

5/5 - (3 stemmen)

De vakantieperiode komt steeds dichterbij! In ons kikkerlandje gaat de zon langzamerhand feller schijnen en lijken de wolken te verdwijnen. Ook het buitenland ervaart dat de vakantieperiode in zicht komt. Door het toenemende toerisme wordt het steeds drukker in grote steden.

Spanje is een prachtig vakantieland. Dat is inmiddels bekend onder de vakantiegangers, waardoor Spanje tijdens de vakantie erg druk is. Veel toeristen zijn enthousiast over het prachtige land en boeken diezelfde vakantie nog een spanje vakantie voor het jaar erop. Dat is goed nieuws voor Spanje! Wil jij meer weten over het toerisme in Spanje? Lees snel verder.

Onmisbaar inkomen

Door de Covid-pandemie had Spanje het erg zwaar. Het toerisme nam sterk af, terwijl dit juist de belangrijkste inkomstenbron van Spanje is. Gelukkig openen de landen weer hun grenzen, waardoor Spanje weer kan opbloeien. 

De opkomst van het toerisme

Terras met stoelen in Valencia

In het verleden kampte Spanje met geld. Gedurende de Franco-periode verslechterde het land op economisch gebied, terwijl de buurlanden juist opbloeiden na de Tweede Wereldoorlog. Om de economie te laten groeien, besloot Spanje zich in de jaren zestig en zeventig te richten op het toerisme. Spanje had immers twee belangrijke factoren: een heerlijk, mediterraan klimaat en een kilometerslange kustlijn en voldoende stranden voor bezoekers. Om de toeristen te behouden, werden er in korte tijd behoorlijk veel badplaatsen, hotels en uiteraard luchthavens uit de grond gestampt. Al snel volgde een stroom aan toeristen, waardoor de economie van Spanje sterk verbeterde. 

Een nieuwe impuls

Eind jaren negentig kreeg het Spaanse toerisme een nieuwe impuls. De goedkope vluchten daalden in prijs ver onder de tarieven van de gevestigde orde. Hierdoor nam het aantal stedentrippers verder toe in het zonnige Spanje. Inmiddels telt Spanje jaarlijks circa 75 miljoen toeristen die zowel voor een korte als lange vakantie richting Spanje reizen

Door de omliggende, populaire vakantiebestemmingen als Italië, Griekenland en Turkije merkte Spanje dat de toeristen veeleisender werden. Vakantiegangers stelden eisen voor hun vakantie. Indien Spanje niet voldeed aan de gestelde eisen, vlogen de vakantiegangers net zo makkelijk naar een buurland. Hierdoor eindigde Spanje in een evolutie, waarbij Spanje streefde naar het terugwinnen van de verloren toeristen. Dit is door de jaren heen redelijk gelukt door het verbeteren en uitbreiden van het aantal voorzieningen. Spanje werd steeds interessanter, waardoor veel vakantiegangers toch kozen voor een vakantie naar spanje.