Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meest bijzondere dorpjes van Spanje

4.7/5 - (4 stemmen)

Meest bijzondere dorpjes van Spanje

Spanje staat als land bekend om de vele grote en kleurrijke steden. Het land is echter ook een bron van verborgen schatten als het gaat om fascinerende, idyllische dorpjes. Daar staan de meeste niet meteen bij stil. Die denken eerder aan drukke badplaatsen. Wie het binnenland bezoekt, merkt al snel dat Spanje een grote rijkdom heeft aan dorpjes waar de sfeer van de Spaanse cultuur nog volledig onaangetast aanwezig is. Het aanbod is enorm. Probeer voordat je een reis boekt even te onderzoeken wat de omgeving te bieden heeft.  De kans is groot dat er in de buurt prachtige plekjes zijn. De plekken liggen te wachten om opnieuw ontdekt te worden.

Spanje is vooral onder Nederlanders een populaire bestemming. De een boekt al een jaar vooraf terwijl de ander het doet met een lastminute. Als je een idee hebt waar je heen wilt, boek dan vooraf. Dan voorkom je teleurstelling.

Casares

Casares ligt in Andalusie. Dit is een regio waar een aantal grote steden zoals Malaga zijn te vinden. Het is het meest zuidelijke puntje van Spanje en staat bekend om zijn witte dorpjes. De Costa Del Sol is ook te vinden in Andalusië, maar laat het massatoerisme je niet afschrikken. Andasulië heeft meerdere prachtige natuurparken. Sherry is de belangrijkste export. Wat je eerder ook vaker tegenkomt dan in andere dorpjes: Flamenco muziek en Iberische paarden.

 Santillana del MarEen groep mensen lopend door de oude straten van  Santillana del Mar

Santillana del Mar is een van de grotere dorpjes. Dit dorp is volgens vele bijzonder mooi en authentiek. Het dorp ligt in de provincie Cantabrië. Santillana del Mar is vooral bekend omdat er een grot is. De grot van Altamira. Maar zelf zonder grot is het dorp speciaal. Het oude centrum staat vol met prachtige historische gebouwen. De Benedictijner abdij genaamd Colegiata Santa Juliana is daar één van. De abdij is in de twaalfde eeuw gebouwd en ondertussen is er vrijwel niets aan veranderd. Er zijn vertellingen dat een martelares hier vroeger de duivel had gevangen. Maar geen zorgen: hierbinnen is tegenwoordig een museum gevestigd.

Het gehele dorp is helemaal bewaard gebleven. De middeleeuwen komen hier helemaal tot leven. Tijdens een dorpswandeling denk je misschien dat je door een openluchtmuseum loopt. De huizen zijn dan ook prachtig versierd.

Cudillero

Cudillero ligt in de regio Asturië. Tiijdens de wintermaanden gebeurt in dit dorpje niet zo veel, maar in de zomer leeft dit hele dorp op tot een Spaans paradijs voor toeristen. Het dorp ligt tegen een stijle helling. In het midden, omringd door berghellingen, ligt Plaza Marina. Plaza mArina is het belangrijkste plein van Cudsillero. Het dorp ligt rond dit plein en je kunt er ook absoluut niet omheen. alle restaurantjes en terrasjes liggen dan ook aan dit plein. Vanuit het plein die je alle vrolijk gekleurde huisjes aan de ene kant en de golf van Biskaje en de vissershaven met vuurtoren aan de andere kant.