Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bezienswaardigheden in Barcelona

5/5 - (1 stemmen)

Bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona is een bijzonder bruisende en levendige stad. Er is ontzettend veel te zien en te bewonderen. Door de hele stad is beroemde architectuur te vinden, maar bepaalde architectuur is wat meer bijzonder dan de andere. De kans is groot dat de gebouwen die het meest opvallen zijn ontworpen door Antoni Gaudí. Antoni Gaudí is wellicht niet zo’n herkenbare naam als Salvador Dalí of Pablo Picasso, maar hoort ongetwijfeld bij de grootste kunstenaars die Spanje rijk is.

Sagrada FamíliaDe populaire bezienswaardigheid Sagrada Família

Dit gebouw heb je vast wel eens gezien. Het is bijzonder markant en heel erg herkenbaar. Er is niets op de wereld dat je ermee kunt vergelijken. Aan het eind van de negentiende eeuw werd opdracht gegeven voor een nieuwe kerk. Antonio Gaudí was niet de eerste architect. Een andere architect, genaamd Francisco de Paula del Villar, is geboren met het ontwerp, maar kreeg ruzie met de opdrachtgevers. De fundering was al wel aangelegd. De 31 jaar oude Antonio Gaudí nam toen het werk over. Hij stopte zich helemaal op deze intense klus en werd er helemaal door geobsedeerd. Toen hij overleed was het nog niet eens klaar. Pas in 1952 ging de bouw van dit kolossale gebouw verder. De kerk heeft achttien torens. De middelste zijn maar liefst 167 meter hoog!

Casa BatllóEen gebouw dat je nooit zult vergeten is Casa Batlló

Een gebouw dat je nooit zult vergeten is Casa Batlló. Vele zeggen dat dit het meesterwerk is van Gaudí. En bijzonder is een understatement. Dit unieke gebouw staat in het centrum van Barcelona, het is dus makkelijk bereikbaar. De locals noemen het ‘house of bones’, omdat in het  ontwerp veel elementen terugkeren uit de anatomie. Zo lijken de rondingen van de balkons op de schedels van vogels en de rug van het dak lijkt bijzonder veel op de puntige, schubbige rug van een draak. Wanneer je Barcelona bezoekt, moet je dit in het echt hebben gezien.

Park GüellHet fantastische Park Güell

Park Güell is een stadspark ontworpen door Antoni Gaudí. Gaudi heeft er weer zijn typische draai aan gegeven. Eerdere opdrachten voor een woonwijk zag hij niet zitten, maar met een stadspark kon hij alle kanten op. In het park komen allerlei dierlijke en natuurlijke elementen terug. In het park kun je alles verwachten. Denk aan: reusachtige mozaïeken salamanders, harmonieus in het landschap verzinkte trappen, paden met golvende mozaïek versiering en maar liefst zestig driehoekige percelen. Dit is verreweg het mooiste stadspark van Barcelona.