Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Welkom in Spanje

5/5 - (4 stemmen)

Indien jij regelmatig op vakantie gaat, zul jij hoogstwaarschijnlijk in het verleden al eens een bezoek hebben gebracht aan het prachtige vakantieland Spanje. Het land is rijk aan natuur, prachtige uitzichten, tradities, maar vooral het heerlijke eten. Toch zijn er altijd vakantiegangers die nog niet bekend zijn met dit prachtige land.

Zonde! Spanje is namelijk een indrukwekkend land, waar jij een onvergetelijke spanje vakantie kunt ervaren. Jij zult zeker genieten van de siësta’s en de heerlijke Spaanse zon. Om jou kennis te laten maken met dit prachtige land introduceer ik, in dit artikel, Spanje.

Reizen naar Spanje met je paspoort.

Welkom in Spanje!

Ligging van Spanje

Spanje ligt in het zuidwesten van Europa en deelt samen met Portugal en Gibraltar het Iberisch schiereiland. Het zonnige land neemt circa 80% van dit schiereiland in, waarbij Portugal zo’n 20% bezet. Spanje beschikt over twee eilandgroepen: de Balearen en de Canarische Eilanden. 

De Balearen bestaat uit zes eilanden, waarvan er enkel vier bewoond zijn. De bewoonde eilanden zijn Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera. Cabrera en Dragonera zijn de twee eilanden die niet bewoond worden door mensen. Tegenwoordig zijn de eilanden zelfs een beschermd natuurgebied die je enkel kunt bezoeken onder leiding van een gids. 

De Canarische eilanden zijn erg bekend onder de vakantiegangers. De eilanden bevinden zich ten westen van Afrika ter hoogte Marokko en de Westelijke Sahara. De eilanden zijn van oorsprong vulkanisch. Van de dertien Canarische eilanden acht bewoond. Deze eilanden zijn Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera, El Hierro en La Graciosa. 

Oppervlakte van Spanje

Spanje heeft een totale oppervlakte van 505.992 m². Deze oppervlakte is gebaseerd op cijfers van de Verenigde Naties. Zo’n 1,04% van deze totale oppervlakte bestaat uit water. Gezien de oppervlakte kan Spanje beschouwd worden als grootste land binnen Zuid-Europa. Als vakantieganger heb je dus een hoop te zien tijdens jouw vakantie naar spanje! 

Grens van Spanje

Spanje ligt omsingeld door drie zeeën. In het oosten bevindt zich de Middellandse Zee. Hier ligt ook de Balearen. Aan de noordelijke zijde ligt de Golf van Biskaje. Deze golf kun je rekenen tot de Atlantische Oceaan. Net boven Portugal ligt de Atlantische Oceaan. Hierin bevinden zich de Canarische Eilanden.