Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Los Llanos

4/5 - (1 stemmen)

Los Llanos de Aridane is een mooie gemeente en de tweede grootste stad op het eiland La Palma. La Palma maakt deel uit van Santa Cruz de Tenerife op de Canarische Eilanden. Het is één van de mooiste eilanden van deze Spaanse regio in de zee.

Natuur en KlimaatRosten in de zee met vogels in Los Llanos

Los Llanos, zoals het hier ook wordt genoemd, heeft een schitterende natuur en ligt in het beboste dal Aridane waar men elke tint van groen aantreft. Het landelijke aspect met de vele laurierbomen, de bananen- en avocadoplantages alsook de naaldboombossen in de bergen, doet genieten van de rust en al het moois. Er is een berg van 1833 meter, de Cumbrecita. Het landschap wordt ook bepaald door de schitterende stranden en de vele steile rotsen, wat een overblijfsel is van het historische, vulkanische karakter van het eiland. Er bevinden zich ook heel wat bloemen en planten in Los Llanos maar vooral de strelitziens zien er geweldig uit en zijn typische Canarische bloemen. Het is oranje met blauw en heeft de vorm van een papegaaisnavel. Een subtropisch klimaat zorgt voor de heerlijke warmte aan de kust. Hogere delen zijn iets koeler.

Toerisme en Bezienswaardigheden

Overal staan historische gebouwen in pittoreske straatjes en een kerkje. Het gezellige Plaza de Espana plein is omgeven door restaurants en bars naast sfeervolle terrasjes en winkels. Verder is er een amusementshal en een cinema. De dagelijkse fruit- en groentemarkt is zeker ook een aanrader. ‘s Avonds kan men genieten van de leuke sfeer en amusement in de discotheken en bars. Een aanrader van formaat is het Bodegon Tamanca Grot-restaurant met een eigen wijnkelder en typisch Canarische gerechten.

Uitgaan

In Los Llanos de Aridane worden regelmatig traditionele feesten gevierd. De Fiesta de la Patrona is een hele maand vol processies, muziekfestivals, tentoonstellingen en sport. Men versiert de huizen en ossen trekken de karren.