Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Met de fiets naar het buitenland

Rate this post

Een passieve vakantie van bij het zwembad liggen voor een aantal weken is niet voor iedereen weggelegd. Voor sommige mensen is dit de perfecte manier om op te laden van een druk jaar waarin hard gewerkt is, maar er zijn ook veel vakantiegangers die hun vakantie liever op een actieve manier invullen. Zo zijn er vooral veel Nederlanders van middelbare tot oude leeftijd die graag in beweging blijven om stijfheid te voorkomen. Een populaire activiteit is het boeken van een fietsvakantie. Een fietsvakantie kent vele voordelen, want je kunt het indelen zoals je zelf wilt. Omdat je niet via een reisbureau afreist maar op eigen initiatief, kun je bijvoorbeeld op het gebied van overnachtingen geheel je eigen keuzes maken.Witte racefiets met groene banden in de herfst

De fietsvakantie is niet voor iedereen weggelegd. Het wordt vaak aangeraden om voor de vakantie het een en ander aan oefening te doen. Zo zijn er routes die gefietst kunnen worden door mooie natuurgebieden in Nederland, om voor te bereiden op de tocht naar Spanje. In verschillende etappes wordt er naar Spanje gefietst, en hierbij zijn er veel routes mogelijk. Omdat het fietsen naar de bestemming als de vakantie wordt beschouwd, is het wijs om niet voor de kortste maar voor de mooiste route te gaan. Er zijn verschillende routes die naar Spanje leiden, maar elk verschillen zij in moeilijkheidsgraad, afstand en verhang. De mooiste route ligt van Amsterdam naar Barcelona. Deze route bestaat uit meer dan 1600 kilometers aan fietsplezier en uitzichten. Het mooie aan de route is dat het voornamelijk autovrije wegen betreft. Niet alleen is dit bevorderlijk voor de veiligheid, het scheelt ook nog eens een hoop lawaai waardoor je meer geniet van de mooie natuur die je onderweg tegen zult komen.

Het is mogelijk om de fietsroute in twee delen op te delen, wat zeker aangeraden wordt om zadelpijn en andere blessures te voorkomen. Hier rijd je van Eindhoven naar Cluny in Frankrijk, om vanaf hier na een pauze door te fietsen naar Barcelona. In Barcelona valt te genieten van de traditionele Spaanse cultuur, en natuurlijk zit deze stad vol met toeristische juwelen.