Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (5 stemmen)

Ben je wel eens in Spanje geweest, en heb je hier een beetje door de straten heen gezwerfd? Dan is de kans groot dat je bij veel winkels borden met de term ‘Rebajas’ hebt zien staan. Deze term is de Spaanse vertaling van de Nederlandse ‘uitverkoop’. In bijna elke winkel zie je ze hangen, dus is het goed om te oriënteren in welke winkels nou de beste deals te vinden zijn. Om een goede richting aan te geven, zijn er een aantal steden in Spanje waar je het beste heen kunt gaan om wat nieuwe kleding te scoren:

– Barcelona

Etalage in een kledingwinkel met saleDe welbekende grote stad kent ontzettend veel toeristische hoogtepunten. De Sagrada Familia, het strand van Barcelona en de vele kerken en basilieken zijn zeker het bezoeken waard. Maar dit is niet het enige wat interessant is. In de zomervakantie, en vlak na speciale feestdagen geven veel winkels ontzettend veel korting op de collecties. Dit heeft te maken met nieuwe collecties die in aantocht zijn, hiervoor moet de ‘oude’ kleding plaats maken. Als je slim bent zoek je multifunctionele kleren, die je niet maar in één seizoen aan kan. Er zijn een aantal straten in Barcelona die in het specifiek goed zijn om te bezoeken wanneer je op zoek bent naar nieuwe kleding of schoeisel: de Passeig de Gràcia, Portal de l’Àngel, Avinguda Diagonal en Rambla de Catalunya zijn straten die erg veel leuke winkeltjes bevatten. Wanneer je fan bent van vintagekleding, is het handig om El Born of Gràcia te bezoeken: dit is het centrum voor de bescheiden, kleine winkeltjes van Barcelona.

– Madrid

De hoofdstad van Spanje is ontzettend veelzijdig. Voor de katholieke architectuur kun je er terecht, maar ook voor voetbalcultuur is het een goede bestemming. Daarnaast kent de stad een ongelooflijk uitgebreid winkelgebied waar je, wanneer je goed zoekt, erg veel goede deals kunt pakken. De bekendste winkelstraat van Madrid is de Calle Fuencarral, in deze straat kun je letterlijk alles kopen. Wanneer je op zoek bent naar wat meer sfeer tijdens het shoppen, is een bezoekje aan het winkelcentrum “Princípe Pío” een goed idee. In dit centrum staat de klassieke en oude bouw centraal, en dit geeft een erg bijzondere sfeer. Er is ook een stukje Nederlandse cultuur in Madrid: El Rastro is een rommelmarkt waar je vaak bijzondere dingen op de kop kunt tikken. Dit is zeker het bezoeken waard!

– Valencia

In deze stad vinden oud en nieuw elkaar. Waar de oude gebouwen vanuit de middeleeuwen nog steeds overeind staan, zijn er ook een hoop hoogstandjes van moderne architecten te vinden. Deze tweedeling maakt het shoppen erg leuk, je hebt namelijk in de modernere delen de duurdere winkels zitten, en in de oudere delen bevinden zich de lokale winkels. El Carmen is zo’n wijk met wat oudere winkeltjes. Een bezoek hieraan is echter vaak wel een dagtaak, dus houd daar zeker rekening mee!