Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op stap in Palma de Mallorca

Rate this post

In het midden van de baai van Palma ligt de hoofdstad van Mallorca. Het is een prachtig paradijs wat in de verte een beetje doet denken aan een kleine versie van Barcelona. Als je de stad binnenkomt rijden valt al meteen de majestueuze kathedraal La Seu op die over de stad waakt. Zeker in de avond is het kolossale gebouw waar meer dan 400 jaar aan gewerkt is een wonder door de prachtige verlichting. Ondertussen rij je tussen de palmbomen door het centrum in. In de avond valt hier een hoop te beleven en is er voor ieder wat wils. Natuurlijk staan vooral de party paradijzen El Arenal en Magaluf bekend om hun uitgaan, Palma valt hier ook totaal niet mee te vergelijken. Waar het in de vakantie oorden vaak draait om ordinair zuipen en op stap gaan in je zwem of trainingsbroek kent de hoofdstad van het eiland een meer luxueuze setting. De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden rond de jachthaven en in het centrum. Van clubs tot cocktail barretjes en van danszalen tot aan terrasjes met een mooi uitzicht, de stad heeft een hoop te bieden en ook in de avonduren.

Eten

La Bodeguilla is een van de vele tapasrestaurants in Palma, het grote verschil zit hem echter in de kwaliteit. Het moge duidelijk zijn dat dit restaurant zich focust op een hoger segment, je bent er dan ook niet voor 10 euro klaar, maar het is wel heel lekker. Denk aan bijzondere specialiteiten, exclusieve gerechtjes en een luxueuze inrichting. Zeker een aanrader om bezocht en geproefd te hebben.   Een prijscategorie lager maar ook zeker het bezoeken waard is een van de terassen op Plaça de Cort. Dit pleintje gebouwd rond een meer dan 500 jaar oude boom bied een karakteristieke plek midden in de binnenstad. Als je hebt genoten van de tapas moet je nog een beetje ruimte overlaten voor een heerlijk dessert. De ijssalon om de hoek tussen de FC Barcelona en Real Madrid fanshops in heeft niet alleen het lekkerste ijs van de hoofdstad, het personeel is een ware entertainment show. Een van de meest verscholen paradijsjes in het centrum van de stad is toch de Santa Bar, verscholen in een steegje ligt dit geweldige restaurantje. Het terras bestaat uit niet meer dan drie tafels en vooral locals eten hier hun Tapa’s. Het restaurantje is echter zeer goedkoop maar wel heel lekker. De man die zowel kookt als bediend werkt hard maar met passie en staat altijd open voor een praatje.

Cocktails

twee verschillende cocktails in de avond drinkenDe Cuba skybar is een ware toevoeging aan jouw vakantie. De bar is gevestigd op een 4 sterren hotel in koloniale stijl. Omdat het terras op het dak zit heb je een prachtig uitzicht over de nog mooiere stad. Je kijkt uit op de stadsmuur en Kathedraal. Verder kijk je over een leger aan palmbomen uit terwijl je kan genieten van meer dan 500 soorten cocktails. In het hoogseizoen kan je hier ook genieten van live muziek. Mira Blau is een unieke cocktailbar. De DJ draait namelijk altijd met videoclips, het is een unieke ervaring die me doet denken aan de mix op TMF op zaterdag avond vroeger. Verder is vooral de Mojito een uitblinker bij dit kleine barretje.

Clubs

Wie na een heerlijke maaltijd en misschien een nog wel lekkerder drankje nog energie over heeft en graag de voetjes van de vloer wil halen kan helemaal los gaan in de tofste en meest exclusieve clubs op het eiland. De Tito’s is een bijzondere verschijning, alleen al als je aankomt lopen zie je de club boven de Boulevard uittorenen. De discotheek is gevestigd op de 5e verdieping en verschaft iedereen een prachtig uitzich over de baai van Palma. De beleving is wel aan de prijzige kant maar geeft je zeker een wauw gevoel. De inrichting is sjiek en uniek. De muziek varieert van house tot deephouse en er komen over de avond verspreid verschillende acts een show weggeven. De spaanse zaal is ook zeker een bezoekje waard, dit is een Spaans feest café wat altijd ramvol staat en waar elke spanjaard luidkeels staat mee te zingen met de nieuwste regaeton-hits. Mocht je het nog wat exclusiever en duurder op willen zoeken dan kan je een drankje doen bij Pacha Mallorca. De club is gebouwd in de rotswand wat een karakteristieke beleving geeft. Met een groot buitengedeelte is het hier goed vertoeven. Je voelt je al snel onderdeel van de jetset en binnen kan je ook zeker de voetjes van de vloer halen op de dansvloer.

Wil je meer inspiratie opdoen over Mallorca? Neem dan een kijkje op Lastminute Mallorca

Lees ook:

Uitgaansleven op Ibiza

10 dingen die je moet weten, gezien moet hebben of gedaan op Mallorca

Top 10 Spaanse eilanden