Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puerto de Alcudia

Rate this post

Puerto De Alcudia is een gezellige badplaats op het zeer geliefde eiland Mallorca. Mallorca bevindt zich in de Balearen, de eilandengroep die tot Spanje behoort en in de Middellandse Zee gelegen is. Elk jaar stromen legio’s toeristen naar deze mooie eilanden waar verschillende badplaatsen zich tonen van hun beste kant. Puerto de Alcudia bevindt zich in de gemeente Alcudia die in het noordoosten van Mallorca ligt en is 1 van de beste vakantieplekken op dit eiland.

ToerismeZeilboot aan het varen op zee met rotsen

Puerto de Alcudia kenmerkt zich net als heel Mallorca door een prachtige natuur. Het strand hier is zelfs de grootste van het eiland. In deze populaire plaats kan men terecht voor heel veel zon en zee. Er zijn ook watersporten voor de liefhebbers. Het reusachtige strand is gekenmerkt met baaien en ligt aan het kristalheldere water. De typisch mediterraanse klimaat zorgt voor de nodige warme temperaturen en de vele zonuren. Naast de schitterende natuur en het mooie klimaat zijn er ook vele winkels op de gezellige boulevard. Men kan hier souvenirs kopen voor vrienden en familie of zichzelf een nieuw jurkje of handtas aanschaffen. Ook opvallend zijn de verschillende restaurants en terrasjes waar men gezellig kan tafelen en genieten van de Spaanse lekkernijen. Wie graag stevig uitgaat, is hier ook op zijn plaats. De talrijke uitgaansgelegenheden zorgen elke avond tot in de vroege uurtjes voor de nodige ambiance en pret.

Bezienswaardigheden

Puerto de Alcudia is een fantastische badplaats dat niet alleen stranden en bars heeft maar ook enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kan men iets drinken aan de mooie jachthaven en verrast worden door de aanblik van de vele hotels en appartementen die rondom de haven zijn neergepoot om de massa toeristen en levensgenieters op te vangen.

Men kan ook het Teatre Roma bezoeken uit de Oudheid en de twee poorten die de wegen naar de hoofdstad en de haven sluiten. Het Archeologisch Museum mag zeker niet vergeten worden. Het natuurreservaat Albufera ligt dichtbij zodat men daar de moerassen en de vele vogelsoorten kan bezichtigen. Tot slot kan men de omliggende steden bezoeken en in het stadje zelf rijdt de toeristentrein wat de kindjes vooral heel leuk vinden.