Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zelf Spaanse gerechten maken

5/5 - (1 stemmen)

Wanneer je graag op vakantie wilt, maar er geen tijd of geld voor hebt is het een goed idee om de cultuur van het vakantieland naar je eigen huis te halen. Graag zouden wij op regenachtige dagen de Spaanse zon hier heen halen, echter is dit helaas niet mogelijk… Om toch nog een beetje de Spaanse cultuur naar Nederland te krijgen, kun je typsich Spaanse gerechten maken.een tray vol met tappas

Spanje staat wereldwijd bekend om haar heerlijke gerechten. De inwoners van Spanje weten heel goed hoe zij verrukkelijke gerechten moeten maken, en doen dat zelf altijd het beste. Een voorbeeld van het bekendste Spaanse gerecht is paella. Dit visgerecht, wat oorspronkelijk uit Valencia komt, heeft een aantal hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten, kip, tonijn, tomatensaus, witte bonen, snijbonen en saffraan. Deze bijzondere combinatie van ingrediënten maakt het tot een heerlijke maaltijd die wordt klaargemaakt in een op houtskool verhitte pan. De naam van het gerecht is gebaseerd op de grote pan waarin het klaargemaakt wordt. Deze pan kan zo groot gemaakt worden als je zelf wilt: er zijn recordpogingen met speciale pannen om zo veel mogelijk paella te maken.

Een ander typisch Spaans gerecht is tapas. Het woord tapas is het meervoud van tapa, wat oorspronkelijk ‘deksel’ betekent. Deze betekenis komt van een bijzondere actie: het afdekken van een glas drinken met brood of een plakje ham om op deze manier te voorkomen dat er vliegen of andere insecten in het drinken vliegen.

Tapas is niet een specifiek gerecht: er bestaan honderden dan wel duizenden combinaties die gemaakt kunnen worden welke onder de categorie tapas geschaard kunnen worden. Tapas is te herkennen aan kleine hapjes die om de beurt geserveerd worden. Tapas bestaat vaak uit broodjes, met hierop een vorm van tomaat, ham, kaas of vlees. Er zijn veel typische Spaanse tapas, echter kun je je zelf ook helemaal uitleven en je eigen combinaties maken. Hierbij is het belangrijk dat je zorgt voor variatie, zo krijg je van alles wat mee!