Vrijwel ieder land heeft zijn eigen gewoontes en tradities. Zo ook Spanje. Toch zijn er enkele Spaanse tradities die je direct opvallen als vakantieganger. Indien je een spanje vakantie op de planning hebt staan, kan het leuk zijn om op de hoogte te zijn van de Spaanse tradities. Hieronder vind je de meest opmerkelijke Spaanse tradities. Wanneer ga jij op vakantie naar spanje?
Siësta
Het is je hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan, maar Spanjaarden vinden het heerlijk om na de lunch even tot rust te komen. Tussen 14.30 en 16.30 uur is het dan ook tijd voor een zogenaamde ‘Siësta’; een moment waarin de Spanjaarden een middagdutje doen. Hierdoor zijn in Spanje ook vaak de winjels, musea en gemeentehuizen gesloten tijdens de Siësta.
Druiven eten op oudejaarsavond
Waar wij normaliter oliebollen op oudejaarsavond eten, eten de Spanjaarden druiven. De Spanjaarden komen in de avond samen op pleinen om het nieuw jaar in te luiden. Om 00:00 luiden de klokken twaalf keer, waarbij de Spanjaarden bij iedere klokslag een druif. Indien de Spanjaarden dit succesvol doen, zullen zij een goed nieuw jaar ingaan.
Vloeken en hard praten
In Spanje vinden ze het heel normaal om te vloeken en hard te praten. Als vakantieganger kan het je nog weleens afschrikken, maar hier bedoelen de Spanjaarden vaak niets verkeerds mee. Op straat is het dan ook niet gek dat tieners al vloeken en de televisieseries de kijkers nieuwe scheldwoorden aanleren.
Laat eten
In Spanje hebben ze geen strikte planning als het gaat om de maaltijden door de dag heen. Zo begint het ontbijt vaak tussen 10:00 / 11:00 pas. Hierdoor zal ook de lunch verschuiven naar 14:00/15:00 en begint het avondeten vaak pas vanaf 21:00. Door deze reden is het dan ook niet gek dat veel Spaanse restaurants pas laat hun deuren openen.
Geen haast
Indien je afspraken maakt met een Spanjaard is het belangrijk om de tijd ruim te nemen. Spanjaarden hebben namelijk geen haast. Een uurtje later dan afgesproken is daar normaal. Als jij te laat bent, hebben de Spanjaarden daar overigens ook geen problemen mee. Klinkt fijn, toch?